fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Els joves voten llibertat – L’opini贸 d’Alejandro Sanz, vicesecretari d’acci贸 pol铆tica de NNGG-CS

Els joves voten llibertat – L’opini贸 d’Alejandro Sanz, vicesecretari d’acci贸 pol铆tica de NNGG-CS

Alejandro Sanz estudia el doble grau d’administraci贸 d’empreses i dret en la universitat Jaume I. Actualment ostenta el c脿rrec de vicesecretari d’acci贸 pol铆tica en NNGG de la prov铆ncia de Castell贸 i 茅s el fundador de l’associaci贸 universit脿ria M茅s Llibertat.

Compten les cr貌niques de l’any 2013, que un ministre d’Educaci贸 del Partit Popular va aprovar la LOMCE, tamb茅 anomenada Llei Wert, que anava a eliminar la Universitat P煤blica, i a partir d’este moment nom茅s els rics podrien accedir als estudis superiors. Els universitaris van sortir als carrers, van fer vagues, manifestacions… “No a la Llei Wert!”, cridaven alguns, “Volem una Universitat P煤blica de qualitat!”, reclamaven uns altres. Grups i partits pol铆tics d’esquerra i d’extrema esquerra van encap莽alar estos moviments, els quals van capitalitzar el sup貌sit descontent social, i van acabar apoderant-se del control de tots els 貌rgans de representaci贸 dels estudiants, creant aix铆 l’estereotip que “els universitaris s贸n d’esquerres”.

En la Universitat Jaume I de Castell贸, despr茅s de m茅s de 10 anys de control per part de diferents grups d’esquerres, M茅s Llibertat ha guanyat les eleccions al Consell de l’Estudiantat, m脿xim 貌rgan de representaci贸 dels alumnes de l’UJI.

Han guanyat els valors de la llibertat, la toler脿ncia i la meritocr脿cia, i s’ha aconseguit, portant per bandera dos objectius molt clars, com s贸n, d’una banda, el de garantir la neutralitat de l’espai p煤blic, perqu猫 la Universitat ha de ser un exponent del pensament lliure i cr铆tic, i no 茅s acceptable que s’estiga constantment bombardejant amb missatges ideol貌gics.

I d’altra banda, la defensa de la llibertat d’elecci贸 de llengua per a cursar els estudis, perqu猫, en un context de creixent tend猫ncia a la imposici贸 del valenci脿 a les aules, s’ha de protegir les persones que v茅nen de fora de la Comunitat Valenciana, o simplement a aquelles que decideixen cursar la carrera en castell脿.

Per貌, la conclusi贸 m茅s esperan莽adora que traiem despr茅s de la celebraci贸 d’estes eleccions, 茅s que ja no funciona l’estigma que se’ls intenta posar als joves que no compleixen l’estereotip de ser “jove” i d'”esquerres”, i no els fa por decantar-se per opcions que no representen el missatge 煤nic que moltes vegades s’intenta transmetre sobretot en les Universitats P煤bliques.
Aix貌 ha de servir com a punt de partida, per a adonar-nos que el canvi 茅s possible a tots els nivells, i que, la pr貌xima vegada que siguem cridats a les urnes, Bego帽a Carrasco ser脿 l’alcaldessa de Castell贸, i Marta Barrachina la pr貌xima presidenta de la Diputaci贸.

Perqu猫 quan els d贸nes a triar, els joves voten llibertat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.