fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Els joves voten llibertat – L’opinió d’Alejandro Sanz, vicesecretari d’acció política de NNGG-CS

Els joves voten llibertat – L’opinió d’Alejandro Sanz, vicesecretari d’acció política de NNGG-CS

Alejandro Sanz estudia el doble grau d’administració d’empreses i dret en la universitat Jaume I. Actualment ostenta el càrrec de vicesecretari d’acció política en NNGG de la província de Castelló i és el fundador de l’associació universitària Més Llibertat.

Compten les cròniques de l’any 2013, que un ministre d’Educació del Partit Popular va aprovar la LOMCE, també anomenada Llei Wert, que anava a eliminar la Universitat Pública, i a partir d’este moment només els rics podrien accedir als estudis superiors. Els universitaris van sortir als carrers, van fer vagues, manifestacions… “No a la Llei Wert!”, cridaven alguns, “Volem una Universitat Pública de qualitat!”, reclamaven uns altres. Grups i partits polítics d’esquerra i d’extrema esquerra van encapçalar estos moviments, els quals van capitalitzar el supòsit descontent social, i van acabar apoderant-se del control de tots els òrgans de representació dels estudiants, creant així l’estereotip que “els universitaris són d’esquerres”.

En la Universitat Jaume I de Castelló, després de més de 10 anys de control per part de diferents grups d’esquerres, Més Llibertat ha guanyat les eleccions al Consell de l’Estudiantat, màxim òrgan de representació dels alumnes de l’UJI.

Han guanyat els valors de la llibertat, la tolerància i la meritocràcia, i s’ha aconseguit, portant per bandera dos objectius molt clars, com són, d’una banda, el de garantir la neutralitat de l’espai públic, perquè la Universitat ha de ser un exponent del pensament lliure i crític, i no és acceptable que s’estiga constantment bombardejant amb missatges ideològics.

I d’altra banda, la defensa de la llibertat d’elecció de llengua per a cursar els estudis, perquè, en un context de creixent tendència a la imposició del valencià a les aules, s’ha de protegir les persones que vénen de fora de la Comunitat Valenciana, o simplement a aquelles que decideixen cursar la carrera en castellà.

Però, la conclusió més esperançadora que traiem després de la celebració d’estes eleccions, és que ja no funciona l’estigma que se’ls intenta posar als joves que no compleixen l’estereotip de ser “jove” i d'”esquerres”, i no els fa por decantar-se per opcions que no representen el missatge únic que moltes vegades s’intenta transmetre sobretot en les Universitats Públiques.
Això ha de servir com a punt de partida, per a adonar-nos que el canvi és possible a tots els nivells, i que, la pròxima vegada que siguem cridats a les urnes, Begoña Carrasco serà l’alcaldessa de Castelló, i Marta Barrachina la pròxima presidenta de la Diputació.

Perquè quan els dónes a triar, els joves voten llibertat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.