fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La platja de l’Arenal de Borriana escenari una vegada m茅s de la selecci贸 dels vigilants de la platja de la prov铆ncia

La platja de l’Arenal de Borriana escenari una vegada m茅s de la selecci贸 dels vigilants de la platja de la prov铆ncia

Al voltant de 130 aspirants s’han presentat a les proves de socorristes.

La platja de l’Arenal de Borriana ha tornat a ser l’escenari del c脿sting per a seleccionar les persones vigilants i socorristes de les platges de la prov铆ncia per a l鈥檈stiu. Unes proves que es van realitzar el cap de setmana passat, a les quals va assistir la regidora de Turisme, Sara Molina, i a les quals es van presentar al voltant de 130 joves aspirants.

Molina ha manifestat que, una vegada m茅s, la platja borrianenca va ser triada perqu猫 鈥渞euneix les condicions 貌ptimes per a aquesta classe de proves selectives, per la seua c猫ntrica localitzaci贸 en el mapa provincial, les adequades instal路lacions i condicions, i perqu猫 compta amb un ampli espai d’aparcament per a tot el personal鈥.

El delegat de Platges de Provita, empresa que gestiona el salvament en almenys 11 platges del litoral castellonenc, Roberto Vicent, ha manifestat que m茅s del 60 per cent de les persones que s’han presentat i van realitzar les proves per a obtindre una pla莽a de socorrista superen les proves, i prop del 70 per cent aconsegueix treballar durant l’estiu en municipis com Almassora, Borriana, Nules, Benicarl贸 o Moncofa, entre d鈥檃ltres.

Es tracta, ha indicat el coordinador de Provita, d’un rigor贸s sistema en la selecci贸 per a confiar que l’activitat estiuenca a les platges 鈥渆s quede en mans expertes i preparades, i minimitzar aix铆 el que es pot generar en una situaci贸 d’emerg猫ncia a les platges.

En el transcurs de les proves que es van realitzar dissabte a la vesprada es va registrar un alt nivell entre els aspirants, ha destacat Roberto Vicent. Els candidats i candidates van anar congregant-se en el punt d’inscripci贸 per a realitzar la prova te貌rica sobre els protocols de salvament i primers auxilis i posteriorment poder escalfar per a obtindre la millor puntuaci贸 en l’apartat f铆sic.

L’avaluaci贸 realitzada a la platja de Borriana consistia en una carrera de 250 metres per la riba i rec贸rrer aqueixa mateixa dist脿ncia nadant per a tornar al punt de partida. Des de *Provita s’ha posat l’accent en la qualitat dels resultats perqu猫 鈥渕olts dels aspirants s贸n triatletes, amb unes excel路lents condicions f铆siques i estan molt preparats per a assumir els riscos que implica ser el responsable de la seguretat i el salvament a les platges鈥.

En aquests moment, una vegada realitzades aquestes proves, els aspirants estan en la fase d’entrevista amb els responsables de Recursos Humans i, posteriorment, ser脿 cada Ajuntament qui s’encarregar脿 de complementar la formaci贸 de les persones seleccionades una vegada contractades, en mat猫ria de la nova normativa de Seguretat i Salvament en Platges i en les ordenances municipals.

Cal destacar que per part de Provita s’estan realitzant cursos de formaci贸 de socorrisme i salvament en la mateixa platja de Borriana durant tot el mes de maig, amb la finalitat de formar nous socorristes provinents de localitats de tota la prov铆ncia de Castell贸 i part de Val猫ncia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.