fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Incendis periurbans – L’opini贸 de Salom茅 Pradas

Incendis periurbans – L’opini贸 de Salom茅 Pradas

Salom茅 Prada 茅s senadora al Senat Nacional i regidora a l’Ajuntament de Castell贸.

Una trista casualitat ha fet que la presentaci贸 d’una moci贸 per part del Grup Municipal Popular pel seu debat en el Ple, sol路licitant la creaci贸 d’un Pla d’actuaci贸 d’脿mbit local enfront del risc d’incendis forestals, coincidisca amb el desastr贸s incendi a Portugal de conseq眉猫ncies devastadores i amb desenes de morts.

Quan vam presentar la moci贸 encara no s’havia desencadenat l’incendi, per貌 el dest铆 va voler que tan sols l’endem脿 passat, Portugal comenc茅s a viure un infern, entre flames, a causa d’un incendi que sobretot ha afectat zones lindanes a poblacions i zones conegudes com a interf铆cie urbana-forestal, aix貌 vol dir, urbanitzacions en zones adjacents a boscos o masses forestals.

I a la nostra ciutat hi ha nombroses urbanitzacions que es troben confrontants a terrenys catalogats com a forestals, en interf铆cie urbana-forestal. No obstant aix貌, no disposem d’un Pla d’actuaci贸 d’脿mbit local enfront el risc d’incendis forestals, sent que l’Ajuntament est脿 obligat a elaborar-ho, segons preveu el Pla especial d’incendis Forestals de la Comunitat Valenciana, l’煤ltima actualitzaci贸 dels quals 茅s de l’any 2016.

I 茅s que 茅s important planificar criteris d’actuaci贸 de cara a l’aparici贸 d’un incendi forestal que puga afectar a nuclis urbans, amb dissenys de rutes d’evacuaci贸, punts de concentraci贸, realitzaci贸 de simulacres o mesures preventives perqu猫 la vegetaci贸 no boga amb els habitatges i aix铆 es minimitze el risc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.