fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“La JMJ va ser una setmana dura, per貌 crec que ha sigut la millor setmana de la meua vida” – L’opini贸 de Paula Huguet

“La JMJ va ser una setmana dura, per貌 crec que ha sigut la millor setmana de la meua vida” – L’opini贸 de Paula Huguet

En primer lloc he de dir que no vaig tenir molt de temps d’estar nerviosa abans d’anar a la Jornada Mundial de la Joventut. Tornava esgotada d’un campament amb les meues lloparrones, i va ser fer un dia de rentadora i tornar a deixar la meua casa per a anar direcci贸 a Pol貌nia. Vam arribar a Barcelona per a ajuntar-nos amb tots els altres scouts espanyols i vam fer 36 hores en bus, que van ser acompanyades per pel路l铆cules, els cants del Cor Nacional i moltes hores de conversa.

Arribarem a Crac貌via el 24 a la nit i ens inscrivim. L’endem脿 ens van explicar els serveis que hav铆em de realitzar al llarg de la nostra estada all铆. Quasi tots eren per motius de seguretat. El primer servei va ser acompanyar a l’ex猫rcit polon茅s en una gu脿rdia nocturna. Va haver-hi serveis que vam fer perqu猫 els ten铆em assignats, per貌 uns altres com el que realitzem en el Tauron Arenal no estaven dins del cronograma. Molts vam coincidir que el servei del Tauron va ser el millor, malgrat no haver estat planejat, ja que en principi an脿vem a anar a un concert.

Vam arribar i all铆 hi havia molta gent, massa per a l’aforament que hi havia. La gent estava desorganitzada i tots els scouts que vam anar al costat d’un sacerdot que cr茅iem que organitzava l’esdeveniment vam fer una cadena humana, separem a la gent deixant un passad铆s per si hi havia alguna emerg猫ncia i vam fer una mica d’organitzadors de gent, finalment el mantejarem en senyal d’agra茂ment.
Els scouts comen莽arem a fer un cercle per a cantar i se’ns va unir molta gent. El sacerdot ens va dir que 茅rem com Crist en la creu, va haver-hi coses que no vaig entendre, per貌 diverses ll脿grimes d’emoci贸 van banyar les meues galtes. Durant la setmana vam tenir molts m茅s serveis. L’hora d’al莽ar-nos habitual era les cinc del mat铆. Alguns serveis em van unir a persones que no coneixia de gens, que em van fer adonar dels lla莽os de fraternitat que tenim amb joves de totes les parts del m贸n.

Adonar-me que est脿vem tots reunits all铆 per una sola causa, est脿vem units que D茅u estava en cadascun dels nostres cors, perqu猫 estava entre nosaltres, perqu猫 est脿vem impregnats d’Ell. La Vig铆lia amb el Papa tamb茅 va ser al路lucinant, veure a tantes persones, dormint al ras per estar en la Vig铆lia del Papa, em va fer sentir alguna cosa que em costa explicar amb paraules.

Va ser una setmana dura, per貌 crec que ha sigut la millor setmana de la meua vida. Vaig obrir el meu cor, vaig estimar, em vaig lliurar, vaig servir, vaig plorar, vaig riure, vaig ser jo mateixa tant amb mi mateixa com amb els altres, em vaig acostar a D茅u com no ho havia fet, vigile portes d’entrada, vaig soc贸rrer a gent, em van soc贸rrer, vaig indicar com arribar i em van indicar com arribar, vaig aprendre a deixar-me ajudar. Va ser una setmana de servei i de lliurament als altres sense cercar recompensa material alguna.

Sin t铆tulo-1

.

Paula Huguet 茅s membre de l’Associaci贸 de Gu铆es i Scouts d’Europa en Castell贸.

  1. Feli莽 de ser co-particep (d’alguna de les maneres…). Us felicito, joves, en s贸u un orgull!!!! <3

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.