fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“Les creus de maig” Sergio L贸pez Tom脿s

“Les creus de maig” Sergio L贸pez Tom脿s

Un altra exposici贸 d麓art al carrer

Les comissions falleres de Borriana estan ja 聽treballant a estall per a ultimar i exposar les seues creus de Maig en els seus empla莽aments habituals la primera setmana de Maig.

聽Les creus de maig 茅s una exposici贸 a l’aire lliure d’unes creus adornades de flors, principalment de clavells, acompanyades d’uns jardins, que es realitzen en moltes localitats del territori nacional.

A Borriana aquesta tradici贸 es remunta a principis del segle passat, sobre els anys 20, on una creu rudiment脿ria era decorada amb flors i apegada a una fa莽ana. Per貌 quan mes auge agafa aquesta activitat 茅s en els anys 40 quan, on comencen ha fer-les les comissions falleres, degut al impuls que li d贸na un comissionat de la falla la Mota, que era pare carmelita, prenent com a exemple les exposicions de creus que es feien en la poblaci贸 de Carabaca de la Cruz (Murcia).Tamb茅 una de les persones m茅s descatades en la promoci贸 i evoluci贸 de les creus a Burriana va ser Joaquin Ortells, anys m茅s enrere.

Avui dia les creus de maig s贸n unes manifestacions art铆stiques, amb uns dissenys de creus impressionants, acompanyats d’uns aut猫ntics jardins que en moltes ocasions llueixen fonts, basses d’aig眉es i un gran etc猫tera d’ornaments decoratius.

L’evoluci贸 d’aquesta manifestaci贸 art铆stica a pres tal transcend猫ncia en aquesta localitat, que la conselleria de turisme atorgue en 2010 el distintiu de festa d’inter猫s tur铆stic provincial de la Comunitat Valenciana.

En pocs dies podrem veure i delectar-nos amb aut猫ntiques obres d’art en els carrers de Borriana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.