fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“L’oposició útil” – L’opinió de Benjamín Martí

“L’oposició útil” – L’opinió de Benjamín Martí

a passada setmana, passejant pel carrer de la meua ciutat, em vaig trobar amb un parell de ciutadans que em van instar a donar “més canya” a l’equip de Govern a plantejar “protestes”. A fer-nos sentir des del nostre grup per a dur “la contrària” a l’Executiu.

Probablement, pel perfil d’edat i forma d’expressar-se, no han sigut votants del nostre projecte ciutadà, però sí que em preocupa aqueixa forma de concebre la política, destructora, no orientada a solucions ni a propostes creatives, que viu del passat i intenta fer travetes “als altres” com si no formarem tots part d’un mateix projecte comú.

Jo no obstant açò crec que el futur de la política és un altre. El futur deu ser d’una política assenyada, orientada a solucions per al ciutadà. No té sentit fer política per als polítics. No té sentit cremar recursos anant contra ningú. El que té sentit és facilitar les coses en la mesura del possible als quals tenen la responsabilitat de Govern, perquè els diners que administrem les Institucions Públiques, són diners de tots, per la qual cosa deuen ser excel.lentment administrats.

Per açò el nostre grup municipal en l’Ajuntament de Benicarló pensa que estar en l’oposició no deu ser anar contra ningú. Deu ser sumar en un objectiu comú perquè les accions que es fan des de les institucions siguen les més positives per als ciutadans. El nostre treball pot ser criticar el que no ens agrada, però abans d’açò devem aportar les nostres propostes perquè la nostra funció siga útil i no senzillament “una despesa necessària”. Devem ser útils als equips de Govern, aportant-los idees allí on ells no arriben, perquè el nostre treball com a oposició siga útil al ciutadà a través dels quals estan governant.

Crec que cada vegada som més els que pensem que el futur és fer les polítiques regionals assenyades sense crispació, sense guerres, sense bàndols, sense desgast, com a única forma d’obtenir el màxim rendiment als recursos i arribar tots junts més lluny en aquest projecte comú.

Anem a acabar un any més, en aquest cas el nostre primer any complet en política, i si hem de fer balanç, ho fem en positiu. Ha sigut un any plagat de satisfacciónes, on hem aportat moltíssimes idees al Govern on moltes d’elles estan veient ara la llum, encara sense que els ciutadans sàpien que són nostres. Tal vegada per no saber-ho no ho valoren, però la nostra actitud segueix sent la de sumar, la d’aportar i la d’encara sense tenir la gratificació de l’aplaudiment públic, seguir servint a les persones per les quals estem ací treballant.

A Benicarló s’acaba de presentar la primera proposta de Pla Estratègic de Turisme. Una important aposta de la qual ens sentim molt orgullosos, ja que des del primer minut d’aquest mandat l’hem estat reclamant a l’Executiu i posant-nos a la seua disposició per al que haja pogut necessitar. Aquesta passada setmana també ha vist la llum un vídeo promocional de les falles de Benicarló, per les quals també hem apostat des del primer moment ja que les considerem com una font generadora de riquesa i oportunitats en la nostra ciutat, a més de ser un nexe d’unió fonamental entre els benicarlandos. Són xicotetes coses que ens fan sentir-nos orgullosos de la nostra aportació i que sens dubte marquen la diferència entre la suma i la resta.

Tant de bo prompte el nostre projecte es difonga per totes les ciutats d’Espanya i siguem capaços d’aconseguir el que s’està aconseguint a Benicarló. Una oposició constructiva, útil, que sume i que aporte tot allò que siga capaç a la ciutadania.

No em vull acomiadar sense desitjar-los a tots els lectors unes bones festes nadalenques plenes de pau, harmonia i comprensió, i esperar que l’any nou siga el definitiu de la recuperació econòmica i social, on es salden totes les ferides territorials i s’aprofiten els avantatges de formar part d’un gran projecte de país.

Leave a Reply

Your email address will not be published.