fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Parcs d’atraccions – L’opinió de Manuel Hernández

Parcs d’atraccions – L’opinió de Manuel Hernández

Manuel Hernández és el portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de La Vall d’Uixó

Fa unes setmanes vaig tindre el privilegi de visitar Disneyland Paris amb el meu fill i sa mare. Van ser uns dies espectaculars on vaig quedar meravellat no només pels parcs en sí, les atraccions o els espectacles, també em va meravellar l’accesibilitat i la neteja.

Llàstima que aquests últims aspectes, al meu poble, tant en obres antigues com inclús en noves no es donen. Pareix mentida, però a dia de hui, en obres del segle XXI, tant l’accesibilitat com la facilitat per a que es mantinguen netes brillen per la seua absència.

Com sempre faig, els ficaré un exemple: obres de connexió de l’entorn de l’Aqüeducte de La Vall d’Uixó amb les Grutes de Sant Josep amb un passeig per a vianants i un carril bici amb un parc a l’inici del mateix. Projecte anunciat “a bombo y platillo” pel Partit Popular abans de les últimes eleccions i realitzades totes elles en aquesta legislatura del tripartit PSOE, Esquerra Unida i Compromís.

Doncs bé, el resultat és un autèntic parc d’atraccions al més pur estil de Terra Mítica. Ni un espai d’ombra on refugiar-se grans i menuts, el terra d’on estàn ficades les “atraccions” per als més menuts en mal estat des del moment inicial i l’accesibilitat per a les persones amb cadires de rodes és complicada. Per a una persona que es mou amb cadira de rodes el mateix li dóna un obstacle amb tres dits d’alçada que amb un pam, sense ajuda no hi pot accedir. Està molt bé allò de fer les voreres en rampa, però si al final o inici de les mateixes l’alçada són tres dits, com que la utilitat es perd i resulten inútils per al seu objectiu. I si plou, ni parlem.

Carril bici i pasos de vianants es converteixen en pistes de patinatge on no relliscar és complicat, a més a més de la bassa a manera de piscina que és forma dalt del pont amb un pam d’aigua. Cada vegada que veig la bassa del pont i la de les rotondes del Carmadai pense que els tècnics de Conselleria van faltar a algunes classes a la facultat.

Respecte al tema de la neteja,cal tindre en compte que és complicat mantindre net un passeig per a vianants de prop de dos quilòmetres on només hi ha una paperera en tot el trajecte (a Disneyland Paris una cada 30 metres aproximadament, cosa que reconec em sembla exagerada). Així doncs, si des de les administracions no fiquem els mitjans necessaris per a que el nostre poble estiga net, difícilment podem reclamar als ciutadans que el mantinguen en bones condicions.

Però la meua reflexió va més enllà. Si a la nostra casa feren unes obres que una vegada acabades tenen deficiències, abans de pagar reclamaríem els obrers que les repararen, no?
I amb els diners de tots el ciutadans per què des de les administracions no es fa el mateix? Estic segur que totes les deficiències es repararan, però els ciutadans haurem patit un “repago” d’unes obres que no es deurien haver recepcionat ni pagat fins que estigueren en condicions.Perquè reclamar els drets dels ciutadans és obligació de les nostres institucions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.