fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Plantant cara a l’incivisme – L’opinió de David García

Plantant cara a l’incivisme – L’opinió de David García

En la nostra aposta per l’escolta activa i en totes les assemblees veïnals realitzades a Nules en els últims mesos s’ha reiterat per part dels veïns la queixa per l’incivisme d’excrements en via pública i miccions en façanes privades. Per açò, este mes des de la Policia Local de Nules s’ha remés a tots els propietaris de gossos registrats en el cens caní municipal, una carta recordant la normativa d’aplicació vigent per al seu compliment i les possibles sancions, que poden anar fins als 750€ en cas de faltes lleus, en el cas de no ser respectada.

En la carta s’ha recordat, en primer lloc, que els propietaris tenen l’obligació d’arreplegar els excrements dels seus gossos de la via pública. És vergonyós el que està passant i recordem que fins els mateixos alumnes del CEIP Cervantes van haver de fer uns cartells demanant-nos als adults civisme i educació perquè no volen haver d’estar saltant sorpreses per a anar al seu col·legi. I ara en habitatges d’alguns carrers veïns han posat missatges dirigits a uns altres demanant que per favor no miccionen en la seua porta o façana.

Recordem, en este sentit, que la normativa diu que està totalment prohibit que els animals orinen en el mobiliari urbà (bancs, senyals, fanals, papereres…) que a més tenen un elevat cost de manteniment i d’arranjament per a l’ajuntament, així com cantonades, vehicles, portals, façanes tan públiques com a privades. No obstant això, en el cas que esta circumstància no poguera ser evitada l’ordenança estableix que el propietari està obligat a netejar la micció. L’ordenança estableix que les miccions poden realitzar-se en calçada, embornal, part inferior de la vorada d’una vorera o escocells d’arbres. S’ha donat les instruccions oportunes a la Policia Local de Nules per a acomplir amb l’ordenança i millorar una problemàtica que s’ha agreujat massa.

David García és l’alcalde de Nules.

Leave a Reply

Your email address will not be published.