fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“Un altre govern és possible” – L’opinió de Pep Lluís Grau

“Un altre govern és possible” – L’opinió de Pep Lluís Grau

Després de l’espantada de Rajoy, s’obre un nou horitzó, diferent i esperançador, que canvia la percepció que la societat té de la política de dalt a baix. Ja no hi ha d’obstacles clars a l’acord que es puguen interposar de manera absolutament objectiva i física.

Tothom pot reclamars-se interlocutor d’una negociació oberta, sense línies roges que s’interposen a priori i que impedisquen el fluir lliure de les paraules i de les opinions. Tampoc sembla que s’interposen barreres generacionals que interferisquen en la conversa de manera indirecta. Ben al contrari: la majoria de líders són d’una generació semblant i haurien de compartir models interpretatius ben pareguts.

Aleshores, on està l’enorme dificultat que tothom albira?

La dificultat és una barrera invissible. És un prejudici que tothom carreguem a la motxila i amb el qual ens enfrontem amb l’adversari amb un determinisme que sembla insoslaiable.

I no ens adonem que el diàleg existeix per véncer qualselvol dificltat, que naix per aconseguir l’acord, que té al seu si la idea del pragmatisme. Qualsevol dificultat pot ésser superada amb el diàleg mitjançant l’estratègia adequada. Només cal fixar ben a les clares els objectius a aconseguir i posar negre sobre blanc els punt en comú de la situació de partida.

En el cas que ens ocupa, són molts els punts en comú entre moltes de les forces polítiques objecte del diàleg i de la negociació i són encara més els objectius a aconseguir: un govern progressista que recupere els drets perduts i que pose en el centre de l’acció política les ciutadanes i els ciutadans d’aquest País, fonamentalment aquelles i aquells que no arriben a final de mes o que ni tan sols tenen forces per encetar-lo. I la lluita contra la desigualtat és una de les polítiques que posarem en marxa i amb les quals ens posarem, segur, d’acord i que hem d’encetar de manera immediata.

És més urgent que mai. Ha hagut un govern d’una dreta que no sols hem vist com ha oblidat absolutament a la ciutadania, sinó que l’ha menyspreada, l’ha maltractada, ha malbaratat els seus recursos, ha desfet la seua vida i ha desprestigiat d’una manera quasi obscena les seus institucions. Cal l’acord de les forces de progrés. Si no ho aconseguírem… Ningú no ho entendria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.