fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Un nou curs – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

Un nou curs – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

Jordi T脿rrega i Sang眉esa 茅s portaveu de la comissi贸 sectorial socioeducativa de Comprom铆s per Castell贸.

Despr茅s d’un llarg par猫ntesi reprenem els articles mensuals. Com que el par猫ntesi va estar llarg, m茅s del que haur铆em desitjat per raons que ara no venen al cas, tot i que ja portem mes i mig d’aquest curs escolar 2019/2020, at猫s que vam iniciar les classes el dia 9 de setembre, hem de dedicar-lo a l’inici del curs escolar, del nou curs.

El nou curs 茅s, a m茅s a m茅s, tenint en compte que les Corporacions Municipals es vam constituir el mes de juny, pr脿cticament l’inici de la nova ‘legislatura’. Toca fer una declaraci贸 d’intencions i anem a fer-la. Ja ho ha manifestat en m茅s d’una ocasi贸 el nou regidor delegat d’educaci贸, el nostre company Francesc Mezquita, que aquest va a ser, sobretot, el per铆ode del Pla Edificant a Castell贸 de la Plana.

Seguint la l铆nia marcada ja per Enric Porcar en l’anterior Equip de Govern Municipal, ara 茅s el moment de dotar l’Ajuntament de la nostra ciutat d’un equip hum脿 que siga capa莽 d’engegar i dur a terme tots els projectes que necessiten les infraestructures educatives de Castell贸. Una Oficina T猫cnica amb suficient personal per a aconseguir fins el 2023 renovar integralment les escoles Sebasti谩n Elcano, Mestre Can贸s, Herrero i Vicent Mar莽脿, les quatre de les quals ja portem temps parlant-ne. Per貌 no volem aturar-nos en aquest punt, hem de continuar amb altres escoles que tamb茅 cal renovar: Cervantes, Bisbe Climent, Sant Agust铆, Vicent Artero, Antonio Armelles… I amb la creaci贸 de noves escoles, cal previsi贸 de futur per a no repetir situacions de precarietat com les viscudes en molts centres educatius del nostre pa铆s.

A banda de les escoles, dels centres d’educaci贸 infantil i prim脿ria, hi ha altres tipus de centres que tamb茅 s贸n necessaris per a la nostra ciutat. Apostem per la creaci贸 d’un nou edifici per als Conservatoris Professional i Superior de M煤sica i per al de Dansa, recordeu que ja s’ha proposat el solar de davant de la Ciutat de la Just铆cia per construir-lo. Aix貌 possibilitar脿 tamb茅 que l’Escola d’Arts i Superior de Disseny compte amb m茅s espai i millors condicions per a impartir els seus ensenyaments.

I no oblidem la promesa feta d’un nou Centre Integrat P煤blic de Formaci贸 Professional, centre que hauria d’acollir els Cicles d’algunes Fam铆lies Professionals que ara estan ubicades en diversos Instituts d’Educaci贸 Secund脿ria de la ciutat amb importants mancances d’espai per a aules i tallers, i altres que ara no s’imparteixen a la nostra ciutat ni tan sols a les nostres comarques.

Hi ha feina per fer, molta, per貌 ganes de fer-la no ens falten. Som conscients que hem de bregar contra una situaci贸 econ貌mica de 芦vaques flaques禄 mentre no resolguem el problema del nostre infrafinan莽ament i tamb茅, dissortadament, discutir molt amb alguns socis de govern que sovint no comparteixen la visi贸 del futur i la prioritzaci贸 dels objectius amb nosaltres… Ho farem!

No vull acabar sense felicitar la Universitat Jaume I, i felicitar-nos tota la ciutadania de Castell贸, pel desbloqueig a la implantaci贸 de Ci猫ncies de l’Activitat F铆sica i de l’Esport, encara que queda per resoldre la q眉esti贸 del finan莽ament i no 茅s una q眉esti贸 menor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.