fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana redacta el primer Codi ètic i de bon govern municipal de la seva història

Borriana redacta el primer Codi ètic i de bon govern municipal de la seva història

La regidoria de Transparència i Participació presenta l’esborrany que introdueix aspectes com les clàusules de responsabilitat social en les contractacions i subvencions, la igualtat efectiva entre gèneres o transparència total quant a retribucions.

La totalitat dels càrrecs electes de l’Ajuntament de Borriana ja coneix l’esborrany del nou Codi de bon govern i ètic redactat per la regidoria de Transparència, que ara recollirà les possibles aportacions dels grups polítics de l’oposició municipal per aprovar-ho i continuar augmentant els mecanismes de regeneració democràtica de la institució pública.

El nou text pretén ampliar les directrius generals de bon govern i administració que marquen la conducta dels responsables públics electes en la corporació. La base del document redactat a Borriana és el Codi aprovat pel Consell el passat mes de maig, encara que la gran aportació són les referències continuades al treball de les regidories a nivell municipal. Així, des de l’equip de govern s’ha considerat necessari ampliar l’apartat que fa referència a, per exemple, la inclusió de clàusules de responsabilitat socials en als contractacions i subvencions públiques que depenen directament del consistori. Tal com ha explicat el màxim responsable de la redacció del text i edil de Transparència, Cristofer Del Moral, “a més d’aquesta inclusió de clàusules de contractes públics que era més que urgent, ampliem el codi a aspectes com les retribucions, els desplaçaments per raó del càrrec o les despeses per raó de servei en l’exercici del càrrec, punts que fins ara no estaven inclosos en cap document oficial i que, a partir d’ara, tindran la seva plasmació en una normativa específica”.

Amb l’objectiu que el document final reculli el màxim nombre d’articles i punts referents a les transparència al bon govern municipal, ja s’ha informat a l’oposició perquè puga fer les seves aportacions, i la propera setmana es traslladarà també al Consell Social perquè també col·lectius, associacions i ciutadania en general puguin sumar idees i completar les directrius del Codi.

El nou document recull un total de 35 punts dividits en sis articles diferents en els quals, de més genèric a més específic, es detallen aspectes com les retribucions públiques, els regals i obsequis institucionals, les portes giratòries entre sector públic i privat o l’acreditació de la condició de regidor o regidora.

A més, el Codi de Bon Govern i Ètic també inclou, com ha recordat Del Moral, “aspectes que creiem claus per promoure la igualtat de tracte per a tota la ciutadania, sigui quin sigui la seva raça, gènere, confessió o condició social, especialment pel que fa a la igualtat efectiva entre dones i homes, utilitzant sempre un llenguatge inclusiu, no discriminatori i la seva promoció a les àrees administratives municipals”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.