fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Carrasco insta a Marco que “convoque un ple telem脿tic per a debatre el pla econ貌mic i fiscal que ajude a les pimes i aut貌noms de Castell贸”

Carrasco insta a Marco que “convoque un ple telem脿tic per a debatre el pla econ貌mic i fiscal que ajude a les pimes i aut貌noms de Castell贸”

La portaveu del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castell贸, Bego帽a Carrasco, recalca que “els castellonencs tenen grans necessitats i el consistori t茅 la possibilitat i l’obligaci贸 d’atendre-les”, per la qual cosa demana al tripartit que “pose tota la maquin脿ria a treballar al servei dels ve茂ns”.

La portaveu del Grup Municipal Popular en el consistori de Castell贸, Bego帽a Carrasco, insta a l’alcaldessa Amparo Marco que “habilite els mecanismes per a poder celebrar com m茅s prompte millor un ple telem脿tic per a debatre el pla fiscal i econ貌mic que ajude pimes i aut貌noms de la ciutat a afrontar i superar la crisi econ貌mica derivada de la paralitzaci贸 for莽osa que ha imposat l’epid猫mia de Covid-19”.

“Els castellonencs tenen grans necessitats i l’Ajuntament t茅 la possibilitat i l’obligaci贸 d’atendre-les. Des del Grup Municipal Popular demanem a l’equip de govern que pose tota la maquin脿ria a treballar al servei dels ve茂ns”, ha ressaltat.

Bego帽a Carrasco ha dirigit un escrit via telem脿tica a l’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, i per extensi贸 al conjunt de l’equip de govern, en el qual li demana que habilite els mecanismes inform脿tics necessaris perqu猫 es puga celebrar telem脿ticament el ple del mes de mar莽 ara est脿 posposat i sense data, segons el decret d’alcaldia 2020-1959 de data 18 de mar莽 de 2020, “una decisi贸 que, al nostre entendre, 茅s l貌gica i raonable”. “L’objectiu 茅s que puguem abordar sense m茅s demores les mesures econ貌miques i fiscals que necessiten els ve茂ns”, ha sol路licitat la l铆der dels Populars de Castell贸.

“A criteri d’este grup municipal, es fa necessari habilitar les f贸rmules que permeten celebrar sessions dels 貌rgans col路legiats. Per a aix貌, tant el Govern d’Espanya, com la Generalitat i les Federacions Espanyola (FEMP) i Valenciana de Municipis i Prov铆ncies (FVMP) han publicat diverses resolucions i circulars que expliquen i habiliten la possibilitat. De fet, i nom茅s com a suggeriment, diferents ajuntaments de la prov铆ncia han dut a terme ja amb 猫xit la celebraci贸 dels seus plens usant plataformes ja dissenyades per a aqueixes finalitats, com la denominada ‘zoom'”, ha explciat Carrasco.

“El Grup Municipal Popular considera que, precisament en una situaci贸 excepcional com l’actual, els grups de l’oposici贸, i per extensi贸 el conjunt de la ciutadania, tenen dret a con茅ixer com s’est脿 gestionant a la nostra ciutat la crisi sanit脿ria i econ貌mica, i l’equip de govern municipal de donar les explicacions pertinents respecte a les mesures adoptades i la situaci贸 en la qual es troba la capital de la Plana, aix铆 com el debat i l’aprovaci贸 de mesures urgents econ貌miques i fiscals que ajuden els castellonencs a suportar la forta crisi econ貌mica i la caiguda d’ingressos que ha suposat la paralitzaci贸 de l’activitat empresarial i el confinament dels treballadors en els seus domicilis”, continua la portaveu dels Populars a la ciutat de Castell贸.

Cal recordar que el Partit Popular ja va elaborar un Pla de Xoc amb mesures en tots els 脿mbits l’11 de mar莽, abans fins i tot que es decretara l’Estat d’Alarma per part del Govern de Pedro S谩nchez, un document que vam posar a la disposici贸 de l’equip de govern perqu猫 f贸ra valorat i tingut en compte.

“Lamentablement, cap de les mesures econ貌miques proposades ha sigut tinguda en compte. Per貌 la realitat a Castell贸 茅s incontestable. Els comer莽os i negocis de restauraci贸 estan tots tancats. El negoci de les pimes est脿 sota m铆nims i sense activitat, igual que els aut貌noms. 脡s hora de posar la instituci贸 al servei de les persones literalment”, ha ressaltat.

El Grup Municipal Popular reclama que l’Ajuntament de Castell贸 imite les “mesures extraordin脿ries” que s’han posat en marxa per part d’altres consistoris governats pel Partit Popular. Aix铆, l’Ajuntament d’Onda ha aprovat ja un mili贸 d’euros per a ajudar als aut貌noms. Aix铆 mateix, tamb茅 ha sol路licitat l’exempci贸 en el pagament de les taxes per ocupaci贸 de via p煤blica de bars i restaurants per a este exercici 2020. I que tamb茅 queden exempts del pagament de la taxa de fem els comer莽os, bars i restaurants que han hagut de tancar la seua activitat pel Reial decret 463/2020; i la devoluci贸 de les taxes ja cobrades amb motiu de les activitats anul路lades a conseq眉猫ncia del Covid-19. I finalment, i no menys important, el pagament immediat a prove茂dors de les factures pendents, perqu猫 puguen tindre uns ingressos que els corresponen sense dilaci贸. Finalment, el Partit Popular tamb茅 ha sol路licitat l’ajornament del pagament dels impostos als ciutadans fins que s’alce l’Estat d’Alarma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.