fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Carrasco insta a Marco que “convoque un ple telemàtic per a debatre el pla econòmic i fiscal que ajude a les pimes i autònoms de Castelló”

Carrasco insta a Marco que “convoque un ple telemàtic per a debatre el pla econòmic i fiscal que ajude a les pimes i autònoms de Castelló”

La portaveu del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, recalca que “els castellonencs tenen grans necessitats i el consistori té la possibilitat i l’obligació d’atendre-les”, per la qual cosa demana al tripartit que “pose tota la maquinària a treballar al servei dels veïns”.

La portaveu del Grup Municipal Popular en el consistori de Castelló, Begoña Carrasco, insta a l’alcaldessa Amparo Marco que “habilite els mecanismes per a poder celebrar com més prompte millor un ple telemàtic per a debatre el pla fiscal i econòmic que ajude pimes i autònoms de la ciutat a afrontar i superar la crisi econòmica derivada de la paralització forçosa que ha imposat l’epidèmia de Covid-19”.

“Els castellonencs tenen grans necessitats i l’Ajuntament té la possibilitat i l’obligació d’atendre-les. Des del Grup Municipal Popular demanem a l’equip de govern que pose tota la maquinària a treballar al servei dels veïns”, ha ressaltat.

Begoña Carrasco ha dirigit un escrit via telemàtica a l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i per extensió al conjunt de l’equip de govern, en el qual li demana que habilite els mecanismes informàtics necessaris perquè es puga celebrar telemàticament el ple del mes de març ara està posposat i sense data, segons el decret d’alcaldia 2020-1959 de data 18 de març de 2020, “una decisió que, al nostre entendre, és lògica i raonable”. “L’objectiu és que puguem abordar sense més demores les mesures econòmiques i fiscals que necessiten els veïns”, ha sol·licitat la líder dels Populars de Castelló.

“A criteri d’este grup municipal, es fa necessari habilitar les fórmules que permeten celebrar sessions dels òrgans col·legiats. Per a això, tant el Govern d’Espanya, com la Generalitat i les Federacions Espanyola (FEMP) i Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) han publicat diverses resolucions i circulars que expliquen i habiliten la possibilitat. De fet, i només com a suggeriment, diferents ajuntaments de la província han dut a terme ja amb èxit la celebració dels seus plens usant plataformes ja dissenyades per a aqueixes finalitats, com la denominada ‘zoom'”, ha explciat Carrasco.

“El Grup Municipal Popular considera que, precisament en una situació excepcional com l’actual, els grups de l’oposició, i per extensió el conjunt de la ciutadania, tenen dret a conéixer com s’està gestionant a la nostra ciutat la crisi sanitària i econòmica, i l’equip de govern municipal de donar les explicacions pertinents respecte a les mesures adoptades i la situació en la qual es troba la capital de la Plana, així com el debat i l’aprovació de mesures urgents econòmiques i fiscals que ajuden els castellonencs a suportar la forta crisi econòmica i la caiguda d’ingressos que ha suposat la paralització de l’activitat empresarial i el confinament dels treballadors en els seus domicilis”, continua la portaveu dels Populars a la ciutat de Castelló.

Cal recordar que el Partit Popular ja va elaborar un Pla de Xoc amb mesures en tots els àmbits l’11 de març, abans fins i tot que es decretara l’Estat d’Alarma per part del Govern de Pedro Sánchez, un document que vam posar a la disposició de l’equip de govern perquè fóra valorat i tingut en compte.

“Lamentablement, cap de les mesures econòmiques proposades ha sigut tinguda en compte. Però la realitat a Castelló és incontestable. Els comerços i negocis de restauració estan tots tancats. El negoci de les pimes està sota mínims i sense activitat, igual que els autònoms. És hora de posar la institució al servei de les persones literalment”, ha ressaltat.

El Grup Municipal Popular reclama que l’Ajuntament de Castelló imite les “mesures extraordinàries” que s’han posat en marxa per part d’altres consistoris governats pel Partit Popular. Així, l’Ajuntament d’Onda ha aprovat ja un milió d’euros per a ajudar als autònoms. Així mateix, també ha sol·licitat l’exempció en el pagament de les taxes per ocupació de via pública de bars i restaurants per a este exercici 2020. I que també queden exempts del pagament de la taxa de fem els comerços, bars i restaurants que han hagut de tancar la seua activitat pel Reial decret 463/2020; i la devolució de les taxes ja cobrades amb motiu de les activitats anul·lades a conseqüència del Covid-19. I finalment, i no menys important, el pagament immediat a proveïdors de les factures pendents, perquè puguen tindre uns ingressos que els corresponen sense dilació. Finalment, el Partit Popular també ha sol·licitat l’ajornament del pagament dels impostos als ciutadans fins que s’alce l’Estat d’Alarma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.