fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 avan莽a en els treballs de redacci贸 d’un nou PGOU que prioritza l’urbanisme per a les persones

Castell贸 avan莽a en els treballs de redacci贸 d’un nou PGOU que prioritza l’urbanisme per a les persones

Marco i Sim贸 destaquen que el govern local ja ha mantingut contactes amb m茅s de 40 col路lectius per a aconseguir un nou planejament urban铆stic consensuat.

La comissi贸 de treball per a la redacci贸 del nou Pla General d’Ordenaci贸 Urbana (PGOU) continua elaborant el nou planejament urban铆stic a bon ritme. S’ha realitzat ja l’Estudi de Paisatge i el document d’Avaluaci贸 Ambiental Estrat猫gica del pla; s’estan ultimant els documents relatius al Cat脿leg Arqueol貌gic, el Cat脿leg Arquitect貌nic i els Cat脿legs Paisatg铆stic i Mediambiental; s’acaba de licitar l’Estudi de Sostenibilitat Econ貌mica i est脿 en redacci贸 el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, que substituir脿 a l’ara vigent, tal com ha explicat el regidor d’Ordenaci贸 del Territori, Mobilitat i 脌rea Metopolitana, Rafa Sim贸.

Sim贸, que encap莽ala el grup de treball de redacci贸 del nou PGOU al costat del coordinador d’Urbanisme, Fernando Calduch, ha explicat que en les 煤ltimes setmanes tamb茅 s’han mantingut reunions amb la Direcci贸 general d’Urbanisme de la Conselleria d’Habitatge, Obres P煤bliques i Vertebraci贸 de Territori, amb la finalitat que el nou planejament encaixe amb els canvis legislatius que han anat sorgint.

D’altra banda, el regidor ha destacat que s’estan mantenint reunions amb tots els grups pol铆tics del Pacte del Grau amb els quals es concreten les accions i els objectius que l’estrat猫gia del nou pla ha de contenir, arreplegant les inquietuds i demandes que plantegen, a trav茅s d’ells, les associacions ciutadanes. De fet, aquesta mateixa setmana hi ha prevista una reuni贸 amb els representants de Castell贸 en Moviment per a abordar les infraestructures verdes.

Aix铆 mateix, s’han mantingut contactes amb m茅s de 40 col路lectius per a “escoltar les seues propostes i incloure-les en el nou PGOU”. “Estem realitzant un treball seri贸s i professional amb un important proc茅s de participaci贸 ciutadana que ha tingut continu茂tat i va m茅s enll脿 dels F貌rums d’Urbanisme. El nou PGOU ha de n脿ixer del consens i per a莽貌 anem a establir, de forma pactada, els llits perqu猫 aqueixa participaci贸 siga m茅s eficient i m茅s efectiva” ha concl貌s l’edil.

Per la seua banda, l’alcaldessa, Amparo Marco, que tamb茅 ha assistit a algunes de les reunions t猫cniques de treball, ha indicat que l’objectiu de l’equip de govern 茅s tenir llest el nou PGOU en 2017. Quant a la import脿ncia de comptar amb la ciutadania i realitzar un document de consens, Marco ha afirmat que “el Pla General 茅s un projecte de tot Castell贸 que ha d’estar al servei de la ciutadania” i ha afegit que “estem redefinint el model de ciutat i aquest nou model aposta per un urbanisme per a les persones, que se centre en el microurbanisme, amb actuacions que milloren serveis en zones on ja existeixen habitatges, en lloc del desenvolupisme”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.