fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló avança en els treballs de redacció d’un nou PGOU que prioritza l’urbanisme per a les persones

Castelló avança en els treballs de redacció d’un nou PGOU que prioritza l’urbanisme per a les persones

Marco i Simó destaquen que el govern local ja ha mantingut contactes amb més de 40 col·lectius per a aconseguir un nou planejament urbanístic consensuat.

La comissió de treball per a la redacció del nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) continua elaborant el nou planejament urbanístic a bon ritme. S’ha realitzat ja l’Estudi de Paisatge i el document d’Avaluació Ambiental Estratègica del pla; s’estan ultimant els documents relatius al Catàleg Arqueològic, el Catàleg Arquitectònic i els Catàlegs Paisatgístic i Mediambiental; s’acaba de licitar l’Estudi de Sostenibilitat Econòmica i està en redacció el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, que substituirà a l’ara vigent, tal com ha explicat el regidor d’Ordenació del Territori, Mobilitat i Àrea Metopolitana, Rafa Simó.

Simó, que encapçala el grup de treball de redacció del nou PGOU al costat del coordinador d’Urbanisme, Fernando Calduch, ha explicat que en les últimes setmanes també s’han mantingut reunions amb la Direcció general d’Urbanisme de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració de Territori, amb la finalitat que el nou planejament encaixe amb els canvis legislatius que han anat sorgint.

D’altra banda, el regidor ha destacat que s’estan mantenint reunions amb tots els grups polítics del Pacte del Grau amb els quals es concreten les accions i els objectius que l’estratègia del nou pla ha de contenir, arreplegant les inquietuds i demandes que plantegen, a través d’ells, les associacions ciutadanes. De fet, aquesta mateixa setmana hi ha prevista una reunió amb els representants de Castelló en Moviment per a abordar les infraestructures verdes.

Així mateix, s’han mantingut contactes amb més de 40 col·lectius per a “escoltar les seues propostes i incloure-les en el nou PGOU”. “Estem realitzant un treball seriós i professional amb un important procés de participació ciutadana que ha tingut continuïtat i va més enllà dels Fòrums d’Urbanisme. El nou PGOU ha de nàixer del consens i per açò anem a establir, de forma pactada, els llits perquè aqueixa participació siga més eficient i més efectiva” ha conclòs l’edil.

Per la seua banda, l’alcaldessa, Amparo Marco, que també ha assistit a algunes de les reunions tècniques de treball, ha indicat que l’objectiu de l’equip de govern és tenir llest el nou PGOU en 2017. Quant a la importància de comptar amb la ciutadania i realitzar un document de consens, Marco ha afirmat que “el Pla General és un projecte de tot Castelló que ha d’estar al servei de la ciutadania” i ha afegit que “estem redefinint el model de ciutat i aquest nou model aposta per un urbanisme per a les persones, que se centre en el microurbanisme, amb actuacions que milloren serveis en zones on ja existeixen habitatges, en lloc del desenvolupisme”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.