fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló en Moviment aposta per un PGOU que supere els interessos particulars

Castelló en Moviment aposta per un PGOU que supere els interessos particulars

Des de la formació assembleària aposten per la rehabilitació davant l’stock d’habitatges i la pèrdua de població.

Segons un estudi de la Confederació Espanyola d’Associacions de Fabricants de Productes de Construcció (CEPCO) la sobreoferta de pisos a estrenar situa la província de Castelló en la primera posició a escala estatal. CEPCO utilitza la metodologia del Ministeri de Foment que consisteix a restar als habitatges finalitzats, els habitatges venuts. D’aquest càlcul, la patronal dels fabricants de materials de construcció xifra l’stock provincial en 4.650 habitatges buits per 100.000 habitants.
Conegut aquest estudi, el portaveu de Castelló en Moviment Xavi del Señor ha afegit “no sols tenim un stock d’habitatges buits, a sobre estem perdent població, més de 5.000 persones entre el 2014 i el 2015 segons el padró municipal. Quin sentit té construir més amb aquesta combinació d’excedent d’habitatges i decreixement poblacional”?

Les declaracions del regidor arriben just en el debat obert a l’Ajuntament sobre el futur PGOU i la possibilitat de noves construccions en sòl municipal. El portaveu municipal de CSenM creu que l’equip de govern no pot tornar a caure en una dinàmica que els dugue a repetir les errades del passat mes d’octubre, quan en el plenari la formació assembleària va tombar la proposta d’ordenances fiscals, adduint “falta de progressivitat”. El grup assembleari vol posar sobre la taula el pes dels seus 4 vots de cara a l’aprovació del nou PGOU, per la qual cosa espera major presència i més informació durant el procés d’elaboració del nou Pla General. Del Señor recorda que “a l’última comissió de seguiment del pacte de govern, es va acordar major treball conjunt en el model de ciutat. Nosaltres apostem per un PGOU que supere els interessos particulars i visions a curt termini. El Castelló de les pròximes dècades, en primer lloc ha de pensar en com contribuir al benestar de les seues veïnes i el seu entorn. Desgraciadament les errades del PP en matèria d’urbanisme tardaran diverses generacions a corregir-se. Aprenguem del viscut per revertir-ho.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.