fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 en Moviment aposta per un PGOU que supere els interessos particulars

Castell贸 en Moviment aposta per un PGOU que supere els interessos particulars

Des de la formaci贸 assemble脿ria aposten per la rehabilitaci贸 davant l’stock d’habitatges i la p猫rdua de poblaci贸.

Segons un estudi de la Confederaci贸 Espanyola d’Associacions de Fabricants de Productes de Construcci贸 (CEPCO) la sobreoferta de pisos a estrenar situa la prov铆ncia de Castell贸 en la primera posici贸 a escala estatal. CEPCO utilitza la metodologia del Ministeri de Foment que consisteix a restar als habitatges finalitzats, els habitatges venuts. D’aquest c脿lcul, la patronal dels fabricants de materials de construcci贸 xifra l鈥檚tock provincial en 4.650 habitatges buits per 100.000 habitants.
Conegut aquest estudi, el portaveu de Castell贸 en Moviment Xavi del Se帽or ha afegit “no sols tenim un stock d’habitatges buits, a sobre estem perdent poblaci贸, m茅s de 5.000 persones entre el 2014 i el 2015 segons el padr贸 municipal. Quin sentit t茅 construir m茅s amb aquesta combinaci贸 d’excedent d’habitatges i decreixement poblacional”?

Les declaracions del regidor arriben just en el debat obert a l’Ajuntament sobre el futur PGOU i la possibilitat de noves construccions en s貌l municipal. El portaveu municipal de CSenM creu que l鈥檈quip de govern no pot tornar a caure en una din脿mica que els dugue a repetir les errades del passat mes d鈥檕ctubre, quan en el plenari la formaci贸 assemble脿ria va tombar la proposta d’ordenances fiscals, adduint 鈥渇alta de progressivitat鈥. El grup assembleari vol posar sobre la taula el pes dels seus 4 vots de cara a l鈥檃provaci贸 del nou PGOU, per la qual cosa espera major pres猫ncia i m茅s informaci贸 durant el proc茅s d鈥檈laboraci贸 del nou Pla General. Del Se帽or recorda que 鈥渁 l’煤ltima comissi贸 de seguiment del pacte de govern, es va acordar major treball conjunt en el model de ciutat. Nosaltres apostem per un PGOU que supere els interessos particulars i visions a curt termini. El Castell贸 de les pr貌ximes d猫cades, en primer lloc ha de pensar en com contribuir al benestar de les seues ve茂nes i el seu entorn. Desgraciadament les errades del PP en mat猫ria d’urbanisme tardaran diverses generacions a corregir-se. Aprenguem del viscut per revertir-ho.鈥

Leave a Reply

Your email address will not be published.