fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 es germanar脿 amb un campament de refugiats sahrau铆s

Castell贸 es germanar脿 amb un campament de refugiats sahrau铆s

Amparo Marco s’ha reunit amb les representants de SMARA per a fer patent el comprom铆s de l’ajuntament amb la seua labor.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, s’ha reunit amb Pura Rodr铆guez, presidenta de SMARA , Associaci贸 d’Ajuda i Solidaritat amb el Poble Sahrau铆, per a con猫ixer de primera m脿 les necessitats d’aquest col路lectiu i transmetre-li l’agra茂ment de tot l’ajuntament per la labor que realitzen per a millorar la qualitat de vida dels refugiats en els campaments del Sahara.

Amparo Marco ha sol路licitat a les representants de SMARA que inicien els tr脿mits per a germanar la ciutat de Castell贸 amb un dels campaments sahrau铆s on treballe l’associaci贸 castellonenca i tamb茅 les ha transm猫s el seu comprom铆s per a garantir la continu茂tat del projecte ‘Vacances en Pau’, un programa d’Acolliment Familiar Temporal que fa possible la visita de xiquets estrangers a municipis de la Comunitat Valenciana i, en concret, a la capital de la Plana.

Marco ha destacat la import脿ncia d’iniciatives com aquest programa, que permet als xiquets viure una experi猫ncia molt gratificant, coneixent llocs i persones noves, i ha volgut agrair a les fam铆lies d’acolliment “la labor desinteressada que realitzen per millorar la qualitat de vida aquests xicotets”.

L’associaci贸 SMARA acull tots els anys a xiquets procedents de campaments de refugiats amb l’objectiu de mostrar-los com 茅s la vida en altres ciutats i altres pa茂sos tan diferents als quals ells coneixen. SMARA s’emmarca dins de la Federaci贸 d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrau铆 del Pa铆s Valenci脿 (FASPS-PV) i t茅 com a objectius fonamentals la sensibilitzaci贸 de la poblaci贸 i la creaci贸 de projectes de cooperaci贸 al desenvolupament procedents de campaments de refugiats, projectes d’ajuda d’emerg猫ncia i projectes de formaci贸 als treballadors dirigits a la zona del Sahara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.