fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló es germanarà amb un campament de refugiats sahrauís

Castelló es germanarà amb un campament de refugiats sahrauís

Amparo Marco s’ha reunit amb les representants de SMARA per a fer patent el compromís de l’ajuntament amb la seua labor.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, s’ha reunit amb Pura Rodríguez, presidenta de SMARA , Associació d’Ajuda i Solidaritat amb el Poble Sahrauí, per a conèixer de primera mà les necessitats d’aquest col·lectiu i transmetre-li l’agraïment de tot l’ajuntament per la labor que realitzen per a millorar la qualitat de vida dels refugiats en els campaments del Sahara.

Amparo Marco ha sol·licitat a les representants de SMARA que inicien els tràmits per a germanar la ciutat de Castelló amb un dels campaments sahrauís on treballe l’associació castellonenca i també les ha transmès el seu compromís per a garantir la continuïtat del projecte ‘Vacances en Pau’, un programa d’Acolliment Familiar Temporal que fa possible la visita de xiquets estrangers a municipis de la Comunitat Valenciana i, en concret, a la capital de la Plana.

Marco ha destacat la importància d’iniciatives com aquest programa, que permet als xiquets viure una experiència molt gratificant, coneixent llocs i persones noves, i ha volgut agrair a les famílies d’acolliment “la labor desinteressada que realitzen per millorar la qualitat de vida aquests xicotets”.

L’associació SMARA acull tots els anys a xiquets procedents de campaments de refugiats amb l’objectiu de mostrar-los com és la vida en altres ciutats i altres països tan diferents als quals ells coneixen. SMARA s’emmarca dins de la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS-PV) i té com a objectius fonamentals la sensibilització de la població i la creació de projectes de cooperació al desenvolupament procedents de campaments de refugiats, projectes d’ajuda d’emergència i projectes de formació als treballadors dirigits a la zona del Sahara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.