fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 evita 189 talls d’aigua en un any a fam铆lies en situaci贸 de vulnerabilitat

Castell贸 evita 189 talls d’aigua en un any a fam铆lies en situaci贸 de vulnerabilitat

L’alcaldessa, Amparo Marco, renova un dels convenis impulsats per a lluitar contra la pobresa energ猫tica en la ciutat.

L’Ajuntament de Castell贸 ha evitat un tall en el subministrament d’aigua cada dos dies gr脿cies al comprom铆s del Govern municipal de reduir els nivells de pobresa energ猫tica. El conveni signat amb Facsa ha perm猫s en un any evitar 189 talls en el subministrament d’aigua a fam铆lies en situaci贸 de vulnerabilitat, “una dada que avala la necessitat de mantenir el programa de lluita contra la pobresa energ猫tica i garantir una resposta r脿pida a les fam铆lies que es troben en una situaci贸 d’emerg猫ncia social”, segons ha declarat l’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, despr茅s que la Junta de Govern Local done el vist-i-plau a la renovaci贸 del conveni.

Aquestes 189 intervencions municipals per a evitar el tall del subministrament d’aigua han beneficiat a 166 fam铆lies. El regidor de Benestar Social i Depend猫ncia, Jos茅 Luis L贸pez, ha destacat que en el primer any de vig猫ncia s’han at猫s pr脿cticament el 100% de les sol路licituds rebudes que han suposat una aportaci贸 econ貌mica de 21.359 euros.

L’Ajuntament de Castell贸, a trav茅s de Serveis Socials, avalua en cada sol路licitud les circumst脿ncies de necessitat que han generat el risc de suspensi贸 del servei de subministrament d’aigua potable i es determina si escau la concessi贸 d’ajudes d’emerg猫ncia social per al pagament de deutes per aquest subministrament. Una vegada aprovada la concessi贸, s’abonen les quantitats determinades al compte bancari que es determine per part de Facsa i s’avisar脿 a l’empresa, tan aviat com siga possible, quines persones van a ser benefici脿ries d’una ajuda municipal, per a evitar la suspensi贸 del subministrament.

El conveni estableix els termes de col路laboraci贸 entre l’Ajuntament de Castell贸 i Facsa, per a coordinar i agilitar el pagament d’ajudes municipals d’emerg猫ncia social atorgades a les persones en situaci贸 de vulnerabilitat econ貌mica pels deutes contrets en relaci贸 amb el subministrament d’aigua potable, a fi d’evitar l’exist猫ncia en la ciutat de llars que manquen d’aquest ben b脿sic i imprescindible. “L’Ajuntament de Castell贸 va ser el primer a la Comunitat Valenciana a completar el pla contra la pobresa energ猫tica tancant convenis per a evitar els talls en subministraments b脿sics com a llum, aigua i gas perqu猫 l’emerg猫ncia social ha sigut i 茅s una prioritat en l’acci贸 pol铆tica del Govern municipal”, ha insistit la primera edil.

El Negociat d’Emerg猫ncia Social ha informat favorablement la pr貌rroga d’aquest conveni “amb el qual l’Executiu local rubrica el seu comprom铆s per a garantir l’atenci贸 a l’emerg猫ncia social i, en concret, seguir lluitant contra la pobresa energ猫tica”, ha defensat el regidor de Benestar Social, Jos茅 Luis L贸pez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.