fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Almassora desemborsar脿 prop de 60.000 euros per a afrontar la segona fase de Xarxa Llibres

Almassora desemborsar脿 prop de 60.000 euros per a afrontar la segona fase de Xarxa Llibres

LAjuntament va tancar el divendres la recepci贸 de sol路licituds amb m茅s de 1.100.

L’Ajuntament d’Almassora t茅 reservats 59.493,17 euros per a pagar la segona fase de les ajudes a la compra de llibres de text a m茅s d’1.100 alumnes a trav茅s el procediment Xarxa Llibres impulsat per la Generalitat Valenciana per a finan莽ar els llibres. Aquesta quantitat safegeix als 99.801,22 euros que ja va desemborsar el consistori a l’abril per a fer front al primer pagament a les fam铆lies. En total, les arques municipals desemborsaran al voltant de 159.294,5 euros per a aquesta fi.

L’Ajuntament d’Almassora ha recordat a les fam铆lies que han mostrat la seua preocupaci贸 pel retard en la liquidaci贸 que els centres educatius van traslladar les 煤ltimes sol路licituds divendres passat 23, per la qual cosa fins a aqueixa data no ha sigut possible calcular la totalitat d’inscrits en el proc茅s de sol路licitud d’ajudes p煤bliques.

Des de la Secretaria Auton貌mica d’Educaci贸 de la Conselleria d’Educaci贸 vam rebre dijous passat l’av铆s per a tancar definitivament, un dia m茅s tard, les dades de l’alumnat, que en un primer moment haurien d’haver arribat la primera setmana de mes, ha indicat la regidora d’Educaci贸, Mar铆a Jos茅 Tormo.

Tal com assenyala aquest informe, a partir del passat divendres els ajuntaments ja tindran const脿ncia de les quantitats que caldr脿 pagar a les fam铆lies corresponents. L’ajuntament podr脿 realitzar aquest proc茅s en l’aplicaci贸 inform脿tica, preferentment, abans del dia 10 d’octubre i, com a m脿xim, el 27 d’octubre. Una vegada realitzada la justificaci贸 es procedir脿 per part de la conselleria a realitzar la tramitaci贸 per al pagament d’aquelles quantitats que estan pendents o, si escau, iniciar el proc茅s de reintegrament de l’exc茅s dels imports transferits en la primera fase, assenyala el document.

Per tant, l’Ajuntament d’Almassora no podr脿 satisfer la liquidaci贸 fins que no s’hagen completat els passos anteriors malgrat que la reserva de cr猫dit per a pagar est脿 llista des que l’entitat local va tenir const脿ncia d’aquest programa pioner per a finan莽ar els llibres de text. No en va, 1.448 escolars es van acollir a aquesta mesura a l’inici de l’any, a m茅s de les 236 sol路licituds tramitades des del col路legi Errant Vilar per tractar-se d’un centre CAES.

D’altra banda, el consistori s’ha desvinculat dels canvis d’editorials de llibres o de la incorporaci贸 de llibres a assignatures que fins avui funcionaven amb un altre tipus de material. Aquestes decisions obliguen a les fam铆lies a renovar els llibres i, per tant, deixen als xiquets sense la possibilitat de reutilitzar el material dels seus companys de major edat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.