fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló proposa a Salvador acció conjunta en negociar habitatges socials amb els bancs

Castelló proposa a Salvador acció conjunta en negociar habitatges socials amb els bancs

La consellera d’Habitatge sol·licita ajuda als ajuntaments per a evitar l’ocupació de les cases que la Generalitat està reparant.

La regidora d’Habitatge, Ali Brancal, i el regidor de Benestar Social, José Luis López, van participar ahir en la reunió amb la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, en la qual presentà a alcaldes i regidors dels municipis de la província de Castelló on hi ha habitatges del parc públic, les actuacions que la Generalitat té previstes per a elles.

Després de la trobada, tots dos regidors van mostrar la seua satisfacció “perquè per part de la Conselleria es té en compte als ajuntaments de la província en les decisions que porten a aportar solucions per a la problemàtica sobre l’habitatge”, ha apuntat Brancal.

La consellera Salvador va traslladar als presents en la reunió que la rehabilitació de l’habitatge públic depenent de Conselleria segueix avant, però va demanar als diferents ajuntaments ajuda per a evitar que els habitatges reparats no acaben ocupats il·legalment, ja que “estan reformant-se per a ser la solució de famílies que esperen pacientment que la seua situació se solvente amb l’assignació d’un habitatge al qual tenen dret”, ha comentat la regidora d’Habitatge.

A més, en la reunió també es va abordar el procediment mitjançant el qual puga haver-hi un registre autonòmic de persones demandants d’habitatge social, així com de particulars que ofereixen el seu habitatge de lloguer per a aquest fi. Aquest projecte, que segueix avant i a bon ritme, tindrà a l’Ajuntament de Castelló com a agent col·laborador. Consellería també va anunciar en la reunió que des de la Generalitat es van a establir totes les bonificacions possibles per a poder reduir la morositat dels ocupants d’habitatges socials.

Per la seua banda, Brancal i López van realitzar dues peticions a la consellera, en primer lloc que la rehabilitació que té previst seguir realitzant el Consell es faça tenint en compte un projecte social i d’implicació del barri en el qual s’escometen les obres. També van sol·licitar col·laboració i acció conjunta entre ajuntaments i Conselleria en la negociació amb bancs, per a establir una obra comuna que obtinga resultats més ràpids i precisos.

Respecte a les ajudes al lloguer i la rehabilitació per part de particulars, Salvador va informar que hi ha hagut dificultats en intervenció i en la gestió pressupostària a causa dels impagaments que el Partit Popular va deixar pendents en la passada legislatura. No obstant açò, la Conselleria segueix treballant per a poder traure aquestes convocatòries com més prompte millor i tindrà en compte el fet d’ampliar les casuístiques de les persones beneficiàries de les ajudes.

Finalment, la consellera va destacar que la Generalitat treballa persistentment amb l’única prioritat de destinar els màxims esforços possibles a fer emergir habitatges que puguen pal·liar els problemes habitacionals existents en tot el territori valencià.

Leave a Reply

Your email address will not be published.