fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 proposa a Salvador acci贸 conjunta en negociar habitatges socials amb els bancs

Castell贸 proposa a Salvador acci贸 conjunta en negociar habitatges socials amb els bancs

La consellera d’Habitatge sol路licita ajuda als ajuntaments per a evitar l’ocupaci贸 de les cases que la Generalitat est脿 reparant.

La regidora d’Habitatge, Ali Brancal, i el regidor de Benestar Social, Jos茅 Luis L贸pez, van participar ahir en la reuni贸 amb la consellera d’Habitatge, Obres P煤bliques i Vertebraci贸 del Territori, Mar铆a Jos茅 Salvador, en la qual present脿 a alcaldes i regidors dels municipis de la prov铆ncia de Castell贸 on hi ha habitatges del parc p煤blic, les actuacions que la Generalitat t茅 previstes per a elles.

Despr茅s de la trobada, tots dos regidors van mostrar la seua satisfacci贸 “perqu猫 per part de la Conselleria es t茅 en compte als ajuntaments de la prov铆ncia en les decisions que porten a aportar solucions per a la problem脿tica sobre l’habitatge”, ha apuntat Brancal.

La consellera Salvador va traslladar als presents en la reuni贸 que la rehabilitaci贸 de l’habitatge p煤blic depenent de Conselleria segueix avant, per貌 va demanar als diferents ajuntaments ajuda per a evitar que els habitatges reparats no acaben ocupats il路legalment, ja que “estan reformant-se per a ser la soluci贸 de fam铆lies que esperen pacientment que la seua situaci贸 se solvente amb l’assignaci贸 d’un habitatge al qual tenen dret”, ha comentat la regidora d’Habitatge.

A m茅s, en la reuni贸 tamb茅 es va abordar el procediment mitjan莽ant el qual puga haver-hi un registre auton貌mic de persones demandants d’habitatge social, aix铆 com de particulars que ofereixen el seu habitatge de lloguer per a aquest fi. Aquest projecte, que segueix avant i a bon ritme, tindr脿 a l’Ajuntament de Castell贸 com a agent col路laborador. Conseller铆a tamb茅 va anunciar en la reuni贸 que des de la Generalitat es van a establir totes les bonificacions possibles per a poder reduir la morositat dels ocupants d’habitatges socials.

Per la seua banda, Brancal i L贸pez van realitzar dues peticions a la consellera, en primer lloc que la rehabilitaci贸 que t茅 previst seguir realitzant el Consell es fa莽a tenint en compte un projecte social i d’implicaci贸 del barri en el qual s’escometen les obres. Tamb茅 van sol路licitar col路laboraci贸 i acci贸 conjunta entre ajuntaments i Conselleria en la negociaci贸 amb bancs, per a establir una obra comuna que obtinga resultats m茅s r脿pids i precisos.

Respecte a les ajudes al lloguer i la rehabilitaci贸 per part de particulars, Salvador va informar que hi ha hagut dificultats en intervenci贸 i en la gesti贸 pressupost脿ria a causa dels impagaments que el Partit Popular va deixar pendents en la passada legislatura. No obstant a莽貌, la Conselleria segueix treballant per a poder traure aquestes convocat貌ries com m茅s prompte millor i tindr脿 en compte el fet d’ampliar les casu铆stiques de les persones benefici脿ries de les ajudes.

Finalment, la consellera va destacar que la Generalitat treballa persistentment amb l’煤nica prioritat de destinar els m脿xims esfor莽os possibles a fer emergir habitatges que puguen pal路liar els problemes habitacionals existents en tot el territori valenci脿.

Leave a Reply

Your email address will not be published.