fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Compromís demana al Govern eliminar la quota d’autònoms temporalment i mesures per als treballadors fixos discontinus que aniran a l’atur

Compromís demana al Govern eliminar la quota d’autònoms temporalment i mesures per als treballadors fixos discontinus que aniran a l’atur

Mulet ha recordat que milers de treballadors del sector serveis han vist com es cancel·laven els seus contractes de manera sobtada en quedar-se els establiments on treballaven sense clients.

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha reclamat hui al Govern que arbitre mesures i un canvi en la legislació laboral per a preveure les inesperades conseqüències que el coronavirus o altres situacions d’emergència puguen tindre en els drets laborals de treballadors de l’hostaleria o serveis i en els treballadors autònoms, ja que molts d’ells s’han quedat també sense treball de la nit al dia. A les mesures excepcionals que hui aprovarà el Consell de Ministres, que ahir van ser anunciades, les decretades per la Generalitat Valenciana de tancament de bars i restaurants per a limitar la propagació i contagi del coronavirus s’afegix la cancel·lació dels programes de l’Imserso per part del Govern i el programa sènior de la Diputació de Castelló.

“En el sector no para de ploure sobre mullat i l’hostaleria de la nostra autonomia i d’unes altres s’està veient molt afectada, amb milers d’acomiadaments al principi d’una temporada que arrancava amb previsions excel·lents fins a dates molt recents. Per això reclamarem al Govern que preveja estes situacions i incremente la seua protecció en temps d’emergències sanitàries com la que vivim, ja que es donen situacions dramàtiques, mentre molts dels afectats no tenen dret a atur i els hotels han entrat en una espiral en la qual no poden mantenir les seues plantilles ni els compromisos per al manteniment de fixos discontinus a canvi de bonificacions en la contractació, per la qual cosa han d’acomiadar als treballadors”, ha indicat Mulet. També han demanat l’extensió de les mesures als autònoms. “Sembla que continuen sent els oblidats i es requereixen mesures específiques per als autònoms, el xicotet comerç i empreses”, ha afegit.

Així Compromís ha realitzat una bateria de preguntes sobre este tema i traslladarà la qüestió a la comissió corresponent del Senat una vegada es restablisca la normalitat en el funcionament de les cambres i els seus òrgans. “Estos treballadors dels serveis, igual que molt autònoms, es troben desemparats i desprotegits. Les mesures preses són necessàries i coherents, però és urgent una solució que els permeta allargar el seu dret a atur, perquè no ho consumisquen i puguen beneficiar-se tant el treballador com l’empresa, que és qui manté l’ocupació o que els evite pagar quotes per un treball que no poden realitzar en molts casos. També els autònoms afectats per la paralització del país haurien de tindre dret a l’atur si complixen determinats requisits”, ha insistit.

Finalment, Mulet ha reclamat al Govern un esforç promocional del país en l’exterior per a compensar l’impacte del coronavirus sobre el turisme i mesures de suport al sector com a indústria de gran pes en la generació d’ocupació, recaptació tributària, balança de pagaments i demanda de béns i serveis relacionats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.