fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Comprom铆s d贸na suport a la viabilitat del projecte mediambiental de La Mateba

Comprom铆s d贸na suport a la viabilitat del  projecte mediambiental de La Mateba

Salvador Gallur exposa a Cajamar les possibilitats de viabilitat del Mas de la Mateba, amb projectes d’agricultura ecol貌gica i turisme rural sostenible.

Salvador Gallur, membre de Comprom铆s, ha estat reunit amb l’entitat financera Cajamar per tractar la viabilitat del projecte del Mas de la Mateba, situat en el terme municipal de Cortes de Arenoso (Alt Millars).

El membre de Comprom铆s ha exposat al banc la possibilitat de fer el Mas viable, en base al inter猫s comunitari i valor mediambiental del projecte. Recordem que, amb 23 anys d’antiguitat, La Mateba ha resistit en una zona afectada pel despoblament, l’envelliment poblacional i sense cap ajuda p煤blica. En l’actualitat els deutes que afecten a la propietat, juntament amb la crisi que assola amb especial virul猫ncia als pobles del interior, l’han dut a una situaci贸 l铆mit, que han obligat a intervindre a la Fundaci贸 Fundem, la qual es dedica a la conservaci贸, recuperaci贸 i maneig del patrimoni natural i cultural per mitj脿 de l’adquisici贸, estudi i gesti贸 de terrenys, paratges, jardins i llocs que destaquen pel seu valor en relaci贸 amb la protecci贸 de la biodiversitat i els ecosistemes naturals.

Gallur i Fundem han arribat a un acord per, “abonar una part del deute donat el inter猫s del projecte i volem arribar a un acord amb l’entitat financera per fer viable la resta de la hipoteca”.

Finalment, el membre de Comprom铆s ha remarcat, “no vull tenir que desarrelar-me d’un lloc on he estat vivint els darrers 23 anys, un lloc del interior de Castell贸 que poc a poc est脿 morint per la manca d’oportunitats, per貌 un lloc pel que paga la pena seguir lluitant”, afegint “esgotar茅 totes les oportunitats per a que La Mateba continue en peu, ja que 茅s viable, estic conven莽ut”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.