fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Compromís dóna suport a la viabilitat del projecte mediambiental de La Mateba

Compromís dóna suport a la viabilitat del  projecte mediambiental de La Mateba

Salvador Gallur exposa a Cajamar les possibilitats de viabilitat del Mas de la Mateba, amb projectes d’agricultura ecològica i turisme rural sostenible.

Salvador Gallur, membre de Compromís, ha estat reunit amb l’entitat financera Cajamar per tractar la viabilitat del projecte del Mas de la Mateba, situat en el terme municipal de Cortes de Arenoso (Alt Millars).

El membre de Compromís ha exposat al banc la possibilitat de fer el Mas viable, en base al interès comunitari i valor mediambiental del projecte. Recordem que, amb 23 anys d’antiguitat, La Mateba ha resistit en una zona afectada pel despoblament, l’envelliment poblacional i sense cap ajuda pública. En l’actualitat els deutes que afecten a la propietat, juntament amb la crisi que assola amb especial virulència als pobles del interior, l’han dut a una situació límit, que han obligat a intervindre a la Fundació Fundem, la qual es dedica a la conservació, recuperació i maneig del patrimoni natural i cultural per mitjà de l’adquisició, estudi i gestió de terrenys, paratges, jardins i llocs que destaquen pel seu valor en relació amb la protecció de la biodiversitat i els ecosistemes naturals.

Gallur i Fundem han arribat a un acord per, “abonar una part del deute donat el interès del projecte i volem arribar a un acord amb l’entitat financera per fer viable la resta de la hipoteca”.

Finalment, el membre de Compromís ha remarcat, “no vull tenir que desarrelar-me d’un lloc on he estat vivint els darrers 23 anys, un lloc del interior de Castelló que poc a poc està morint per la manca d’oportunitats, però un lloc pel que paga la pena seguir lluitant”, afegint “esgotaré totes les oportunitats per a que La Mateba continue en peu, ja que és viable, estic convençut”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.