fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Govern Local de Castell贸 acorda una modificaci贸 del projecte d’enllumenat del Fadr铆 per a eliminar l’impacte visual en el monument

El Govern Local de Castell贸 acorda una modificaci贸 del projecte d’enllumenat del Fadr铆 per a eliminar l’impacte visual en el monument

Amparo Marco agraeix l’esfor莽 de la fundaci贸 perqu猫 el projecte final no altere l’aspecte de la torre campanar

L’equip de govern de l’Ajuntament de Castell贸 i la Fundaci贸n Iberdrola Espa帽a han arribat a un acord per a modificar el projecte d’il路luminaci贸 ornamental de la torre campanar del Fadr铆 per a eliminar, totalment, l’impacte visual que havia provocat la instal路laci贸 d’una s猫rie de llumin脿ries i perfils de xapa en les fa莽anes de la torre.

El Govern Local ha sol路licitat que es retire la il路luminaci贸 situada en les cornises del Fadr铆, de manera que nom茅s es mantindran els focus que s’han encastat en el s貌l al voltant del monument i els projectors que van dins del campanar i en la coberta superior del campanillo.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha agra茂t a la Fundaci贸n Iberdrola la disposici贸 i rapidesa amb qu猫 ha acceptat modificar el projecte i ha mostrat la seua satisfacci贸 per un acord benefici贸s per a ambdues parts. 鈥淟a nova instal路laci贸 permetr脿 una millor il路luminaci贸 del Fadr铆 i augmentar脿 l’efici猫ncia sense alterar el seu aspecte o el seu cromatisme鈥. 鈥淓stem parlant del s铆mbol de la ciutat de Castell贸 鈥揾a afegit Marco- que est脿 catalogat com B茅 d’Inter猫s Cultural i figura inscrit en el Patrimoni Nacional i en el Cultural de la Generalitat Valenciana i per aix貌 la seua preservaci贸 es priorit脿ria鈥.

Cal recordar que la Fundaci贸n Iberdrola, que finan莽a el 75% de la instal路laci贸, s’encarrega de la redacci贸 de la mem貌ria t猫cnica, de la direcci贸 de les obres d’il路luminaci贸 ornamental de la torre campanar -sempre sota la supervisi贸 dels t猫cnics municipals- i de l’adquisici贸 de les llumin脿ries, sistema de control i proves d’engegada. L’Ajuntament de Castell贸, per la seua banda, assumeix la instal路laci贸 del material lum铆nic, l’obra civil i els mitjans d’elevaci贸 necessaris donades les caracter铆stiques de la torre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.