fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Govern Local de Castelló acorda una modificació del projecte d’enllumenat del Fadrí per a eliminar l’impacte visual en el monument

El Govern Local de Castelló acorda una modificació del projecte d’enllumenat del Fadrí per a eliminar l’impacte visual en el monument

Amparo Marco agraeix l’esforç de la fundació perquè el projecte final no altere l’aspecte de la torre campanar

L’equip de govern de l’Ajuntament de Castelló i la Fundación Iberdrola España han arribat a un acord per a modificar el projecte d’il·luminació ornamental de la torre campanar del Fadrí per a eliminar, totalment, l’impacte visual que havia provocat la instal·lació d’una sèrie de lluminàries i perfils de xapa en les façanes de la torre.

El Govern Local ha sol·licitat que es retire la il·luminació situada en les cornises del Fadrí, de manera que només es mantindran els focus que s’han encastat en el sòl al voltant del monument i els projectors que van dins del campanar i en la coberta superior del campanillo.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha agraït a la Fundación Iberdrola la disposició i rapidesa amb què ha acceptat modificar el projecte i ha mostrat la seua satisfacció per un acord beneficiós per a ambdues parts. “La nova instal·lació permetrà una millor il·luminació del Fadrí i augmentarà l’eficiència sense alterar el seu aspecte o el seu cromatisme”. “Estem parlant del símbol de la ciutat de Castelló –ha afegit Marco- que està catalogat com Bé d’Interès Cultural i figura inscrit en el Patrimoni Nacional i en el Cultural de la Generalitat Valenciana i per això la seua preservació es prioritària”.

Cal recordar que la Fundación Iberdrola, que finança el 75% de la instal·lació, s’encarrega de la redacció de la memòria tècnica, de la direcció de les obres d’il·luminació ornamental de la torre campanar -sempre sota la supervisió dels tècnics municipals- i de l’adquisició de les lluminàries, sistema de control i proves d’engegada. L’Ajuntament de Castelló, per la seua banda, assumeix la instal·lació del material lumínic, l’obra civil i els mitjans d’elevació necessaris donades les característiques de la torre.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.