fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Govern municipal trasllada a Red El茅ctrica la proposta de soterrament de la l铆nia de Molt Alta Tensi贸

El Govern municipal trasllada a Red El茅ctrica la proposta de soterrament de la l铆nia de Molt Alta Tensi贸

Els portaveus de PSPV i Comprom铆s avancen que treballaran per a aconseguir un consens de m铆nims amb la resta de grups pol铆tics.

El Govern municipal ha traslladat avui a Red El茅ctrica Espa帽ola la petici贸 que soterre el tra莽at de la Molt Alta Tensi贸 al seu pas per la prov铆ncia, incl貌s el seu recorregut pel terme municipal de Castell贸, en la reuni贸 que l’empresa ha mantingut amb els portaveus dels cinc grups pol铆tics amb representaci贸 municipal per a informar sobre el projecte.

Els s铆ndics de PSPV i Comprom铆s, Rafa Sim贸 i Ignasi Garcia, han aprofitat aquesta trobada per a traslladar a l’el猫ctrica la proposta de soterrar la l铆nia el猫ctrica en el seu recorregut entre Almassora i Morella per a minimitzar les afeccions que puga ocasionar sobre el territori.

Els dos grups pol铆tics que integren l’Executiu Local s’han comprom猫s a treballar “per a cercar un consens entre tots els grups pol铆tics de l’Ajuntament de Castell贸 donada la magnitud del projecte i l’impacte social, ambiental i econ貌mic que suposaria l’execuci贸 de la l铆nia de Molt Alta Tensi贸”, segons han explicat els portaveus a l’eixida de la reuni贸.

La trobada, celebrat a petici贸 de Red El茅ctrica Espa帽ola, ha tingut un car脿cter informatiu en el qual l’empresa ha adonat del projecte, la seua planificaci贸 i les seues caracter铆stiques. En aquest sentit, ha adm猫s la viabilitat del trasllat del tra莽at al seu pas per Benadresa, tal com va sol路licitar el Govern municipal de Castell贸 el passat mes d’agost despr茅s de les reunions mantingudes amb l’associaci贸 de ve茂ns. Un canvi de tra莽at que haur脿 d’aprovar la Generalitat Valenciana.

Els portaveus Rafa Sim贸 i Ignasi Garcia han reiterat que s’estudie el soterrament com a alternativa priorit脿ria en cas que es constru茂sca la l铆nia de Molt Alta Tensi贸 per a reduir al m脿xim els impactes que es puguen generar sobre els municipis pels quals discorre el recorregut.

Un altre dels punts que s’ha abordat, en cas que s’execute el projecte de la Molt Alta Tensi贸, ha sigut el desmantellament de l’actual l铆nia. Segons ha informat Xarxa El猫ctrica, el Ministeri d’Ind煤stria haur脿 d’elevar una consulta a la Conselleria de Medi ambient sobre el desmantellament.

“Estem davant un projecte de gran envergadura, que requereix el major consens pol铆tic possible per a cercar la soluci贸 de menor impacte per als municipis, tant per a Castell贸 com per a la resta de territori pel qual discorre aquesta l铆nia”, han reiterat Rafa Sim贸 i Ignasi Garcia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.