fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Els populars de Castell贸 insten al bipartit a crear un bo de transport gratu茂t per als centres que treballen amb persones amb diversitat funcional

Els populars de Castell贸 insten al bipartit a crear un bo de transport gratu茂t per als centres que treballen amb persones amb diversitat funcional

Carrasco: “Els centres d’educaci贸 especial que incorporen els despla莽aments en les seues metodologies formatives haurien de comptar amb aquesta bonificaci贸”.

El Grup Municipal Popular presentar脿 en el pr貌xim ple ordinari, el 24 de novembre, una moci贸 per a instar al bipartit a crear un bo de transport gratu茂t que atenga a les necessitats educatives i formatives dels centres que treballen amb persones amb diversitat funcional.

La portaveu popular, Bego帽a Carrasco, ha manifestat: “Volem contribuir a alleujar les c脿rregues econ貌miques que tenen les fam铆lies amb persones amb diversitat funcional a c脿rrec seu. Creiem que facilitant aquest bo de transport gratu茂t als centres que treballen di脿riament l’educaci贸 especial, estarem contribuint a millorar la seua formaci贸 i la seua qualitat de vida”.

Aquesta iniciativa plen脿ria sorgeix de la proposta dels professionals del Cau, els qui treballen amb persones autistes. Dins de la seua metodologia educativa inclouen la realitzaci贸 de despla莽aments amb autob煤s per a dotar als seus alumnes de m茅s autonomia, ensenyant-los a afrontar el dia a dia amb normalitat, incentivant les seues capacitats.

El Grup Municipal popular ha arreplegat aquesta idea i pret茅n fer-la extensiva a la resta de centres d’educaci贸 especial de la ciutat de Castell贸, i aix铆 ho exposar脿 en el ple.

Carrasco: “Des de l’administraci贸 p煤blica local hem de contribuir en la mesura del possible al treball que realitzen aquests professionals d’educaci贸 especial, oferint facilitats als centres que es bolquen a potenciar les habilitats de les persones amb diversitat funcional”.

En el cas concret del centre EL CAU, una de les activitats que desenvolupen consisteix a ensenyar als alumnes a utilitzar el transport p煤blic, en aquest cas l’autob煤s, per a despla莽ar-se per la ciutat. Aquest despla莽ament consisteix a agafar l’autob煤s en la parada de la Caserna de Tetu谩n per a baixar-se en la de l’Hospital General, tractant-se aquest d’un despla莽ament que forma part de la metodologia educativa i formativa del centre.

Actualment, es d贸na la lamentable circumst脿ncia que aquesta activitat, que t茅 per objecte la formaci贸 i educaci贸 dels usuaris en el maneig d’un servei p煤blic de transport, ha de ser abonada cada vegada que es porta a la pr脿ctica pels usuaris, pagant el corresponent bitllet d’autob煤s.

“Considerem que aquesta situaci贸 ha de ser corregida amb la corresponent i necess脿ria sensibilitat de la corporaci贸 municipal i que s’inicien els treballs necessaris per a la creaci贸 d’un bo especial de transport, que atenga a les necessitats educatives i formatives dels centres de Castell贸 que com El Cau, treballen amb persones amb diversitat funcional, bonificant activitats com l’exposada, de despla莽aments utilitzant el transport p煤blic per motius relacionats amb la metodologia educativa”, conclou Carrasco.

Leave a Reply

Your email address will not be published.