fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Els populars de Castelló insten al bipartit a crear un bo de transport gratuït per als centres que treballen amb persones amb diversitat funcional

Els populars de Castelló insten al bipartit a crear un bo de transport gratuït per als centres que treballen amb persones amb diversitat funcional

Carrasco: “Els centres d’educació especial que incorporen els desplaçaments en les seues metodologies formatives haurien de comptar amb aquesta bonificació”.

El Grup Municipal Popular presentarà en el pròxim ple ordinari, el 24 de novembre, una moció per a instar al bipartit a crear un bo de transport gratuït que atenga a les necessitats educatives i formatives dels centres que treballen amb persones amb diversitat funcional.

La portaveu popular, Begoña Carrasco, ha manifestat: “Volem contribuir a alleujar les càrregues econòmiques que tenen les famílies amb persones amb diversitat funcional a càrrec seu. Creiem que facilitant aquest bo de transport gratuït als centres que treballen diàriament l’educació especial, estarem contribuint a millorar la seua formació i la seua qualitat de vida”.

Aquesta iniciativa plenària sorgeix de la proposta dels professionals del Cau, els qui treballen amb persones autistes. Dins de la seua metodologia educativa inclouen la realització de desplaçaments amb autobús per a dotar als seus alumnes de més autonomia, ensenyant-los a afrontar el dia a dia amb normalitat, incentivant les seues capacitats.

El Grup Municipal popular ha arreplegat aquesta idea i pretén fer-la extensiva a la resta de centres d’educació especial de la ciutat de Castelló, i així ho exposarà en el ple.

Carrasco: “Des de l’administració pública local hem de contribuir en la mesura del possible al treball que realitzen aquests professionals d’educació especial, oferint facilitats als centres que es bolquen a potenciar les habilitats de les persones amb diversitat funcional”.

En el cas concret del centre EL CAU, una de les activitats que desenvolupen consisteix a ensenyar als alumnes a utilitzar el transport públic, en aquest cas l’autobús, per a desplaçar-se per la ciutat. Aquest desplaçament consisteix a agafar l’autobús en la parada de la Caserna de Tetuán per a baixar-se en la de l’Hospital General, tractant-se aquest d’un desplaçament que forma part de la metodologia educativa i formativa del centre.

Actualment, es dóna la lamentable circumstància que aquesta activitat, que té per objecte la formació i educació dels usuaris en el maneig d’un servei públic de transport, ha de ser abonada cada vegada que es porta a la pràctica pels usuaris, pagant el corresponent bitllet d’autobús.

“Considerem que aquesta situació ha de ser corregida amb la corresponent i necessària sensibilitat de la corporació municipal i que s’inicien els treballs necessaris per a la creació d’un bo especial de transport, que atenga a les necessitats educatives i formatives dels centres de Castelló que com El Cau, treballen amb persones amb diversitat funcional, bonificant activitats com l’exposada, de desplaçaments utilitzant el transport públic per motius relacionats amb la metodologia educativa”, conclou Carrasco.

Leave a Reply

Your email address will not be published.