fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Europa analitza el “maltractament animal” a les festes amb bous de la Comunitat

Europa analitza el “maltractament animal” a les festes amb bous de la Comunitat

Este tema ha sigut presentat per la portaveu de Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol.

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol traslladarà al Parlament Europeu els casos de maltractament animal que “sistemàticament es perpetren a diferents festivitats a la Comunitat Valenciana, utilitzant el sofriment dels bous com a diversió central de les celebracions”.

Arran la denúncia per part de col·lectius animalistes del recent cas de sis bous que van ser embolats dins un camió a les festes del Grau de Castelló, “un grau de patiment inacceptable per als animals, als quals se’ls embola junts i damunt un camió”. Albiol es pregunta “fins quan haurem de seguir accedint a que no s’apliquen les normatives contra el maltractament animal a les festes patronals. En aquest cas s’ha violat de forma flagrant la llei que estipula que es respectarà la integritat física de l’animal, perquè a ningú se li escapa la crueltat que suposa prendre foc a les banyes dels bous quan encara estan dins el camió. Però no parlem d’un cas concret: parlem de que els espectacles amb animals, incloent les corregudes a les places de bous, tenen una naturalesa cruel i han de deixar de subvencionar-se amb diners públics, ni directa ni indirectament”.

La portaveu d’EU a Brussel·les recorda que l’Europarlament ja va eliminar de les subvencions agràries les ajudes a la cria d’animals destinats a la tauromàquia, “i seguirem treballant en una doble direcció: d’una banda, per a impedir que se subvencionen aquests espectacles directa o indirectament, com de vegades es fa a algunes administracions eximint de taxes o pagant l’assegurança; d’altra banda, per establir una normativa europea que impedisca qualsevol tipus de maltractament animal i no puga ser eludida pels estats membres per mantindré tradicions aberrants”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.