fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Europa analitza el “maltractament animal” a les festes amb bous de la Comunitat

Europa analitza el “maltractament animal” a les festes amb bous de la Comunitat

Este tema ha sigut presentat per la portaveu de Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol.

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol traslladar脿 al Parlament Europeu els casos de maltractament animal que “sistem脿ticament es perpetren a diferents festivitats a la Comunitat Valenciana, utilitzant el sofriment dels bous com a diversi贸 central de les celebracions”.

Arran la den煤ncia per part de col路lectius animalistes del recent cas de sis bous que van ser embolats dins un cami贸 a les festes del Grau de Castell贸, “un grau de patiment inacceptable per als animals, als quals se’ls embola junts i damunt un cami贸”. Albiol es pregunta “fins quan haurem de seguir accedint a que no s’apliquen les normatives contra el maltractament animal a les festes patronals. En aquest cas s’ha violat de forma flagrant la llei que estipula que es respectar脿 la integritat f铆sica de l’animal, perqu猫 a ning煤 se li escapa la crueltat que suposa prendre foc a les banyes dels bous quan encara estan dins el cami贸. Per貌 no parlem d’un cas concret: parlem de que els espectacles amb animals, incloent les corregudes a les places de bous, tenen una naturalesa cruel i han de deixar de subvencionar-se amb diners p煤blics, ni directa ni indirectament”.

La portaveu d’EU a Brussel路les recorda que l’Europarlament ja va eliminar de les subvencions agr脿ries les ajudes a la cria d’animals destinats a la taurom脿quia, “i seguirem treballant en una doble direcci贸: d’una banda, per a impedir que se subvencionen aquests espectacles directa o indirectament, com de vegades es fa a algunes administracions eximint de taxes o pagant l’asseguran莽a; d’altra banda, per establir una normativa europea que impedisca qualsevol tipus de maltractament animal i no puga ser eludida pels estats membres per mantindr茅 tradicions aberrants”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.