fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Falomir (PSPV): “És hora d’iniciar la lluita contra els mosquits per a evitar problemes de salut pública i perjudicis en el turisme”

Falomir (PSPV): “És hora d’iniciar la lluita contra els mosquits per a evitar problemes de salut pública i perjudicis en el turisme”

Els socialistes de Castelló celebren l’acord de col·laboració entre la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i els ajuntaments de la província per a treballar de forma coordinada en la lluita contra els problemes dels mosquits i la proliferació d’altres espècies.

El secretari de Medi ambient i Sostenibilitat de l’executiva provincial del PSPV-PSOE de Castelló, Samuel Falomir, ha destacat aquest matí que des del PSPV “ens alegrem que la Diputació haja convocat una reunió per a abordar aquest problema, ja que com ja vam dir en el seu moment la institució provincial ha de servir-nos com a instrument de treball per a actuar tots de forma coordinada en un assumpte supramunicipal com les plagues”.

Falomir ha assenyalat que ara “és moment de passar de les paraules als fets i d’iniciar les actuacions necessàries perquè aquest estiu no tornem a patir els problemes que van originar els mosquits l’any anterior, i que són un perill per a la salut pública i també posen en risc el sector turístic provincial, tan important per a la nostra província”.

El líder socialista ha recordat que el PSPV-PSOE està treballant des de fa temps perquè la Diputació entenga que els mosquits no coneixen de fronteres i que els ajuntaments sols no poden solucionar el problema. “Ja vam proposar fa mesos la creació d’un servei provincial per a actuar en prevenció i no solament quan el problema ens desborda”, ha assenyalat Falomir.

Cal recordar que el Servei Provincial de Control de Plagues que proposa el PSPV passa per la implicació de Diputació, ajuntaments, experts, empreses especialitzades, universitats i Generalitat. El responsable de Medi ambient ha subratllat que la política “està per a donar solució als problemes i aqueixa és el nostre full de ruta”, per a acabar dient que “aquest tema comença a tenir una solució assenyada”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.