fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 instar脿 al nou Govern d’Espanya a prioritzar el ‘full de ruta’ d’infraestructures essencials per a la prov铆ncia

La Diputaci贸 instar脿 al nou Govern d’Espanya a prioritzar el ‘full de ruta’ d’infraestructures essencials per a la prov铆ncia

El Govern Provincial elevar脿 al Ple del dimarts una moci贸 perqu猫 mantinga el comprom铆s amb les infraestructures de Castell贸.

La Diputaci贸 de Castell贸 instar脿 al nou Govern d’Espanya a continuar amb el full de ruta marcat per l’anterior executiu a l’hora de dur a terme les infraestructures necess脿ries per a permetre el desenvolupament de noves oportunitats en la prov铆ncia. Aix铆, el Govern Provincial elevar脿 al debat de la Corporaci贸 en el Ple del pr貌xim dimarts 19 de juny una moci贸 que demana el comprom铆s del Govern amb les infraestructures de la prov铆ncia.

El vicepresident del Govern Provincial i portaveu, Vicent Sales, ha destacat que “la prov铆ncia necessita per a seguir desenvolupant-se i sent competitiva en igualtat d’oportunitats amb la resta de territoris, de l’engegada d’infraestructures 煤tils que s贸n essencials per a impulsar la nostra economia. En els 煤ltims anys, el Govern d’Espanya ha apostat per Castell贸, i volem que eixe comprom铆s es mantinga pel b茅 del nostre territori perqu猫 eixos projectes s贸n estrat猫gics per al progr茅s econ貌mic i social de la nostra terra”.

Cal recordar que en els 煤ltims exercicis el Govern d’Espanya ha apostat per infraestructures 煤tils per al nostre territori, com 茅s el cas d’engegada de l’AVE Castell贸-Madrid, millores en la variant de la N-340 entre Pen铆scola-Benicarl贸-Vinar貌s, la iniciaci贸 de les obres de la N-232 o que s’elevaren les freq眉猫ncies de la l铆nia de rodalies C6, que amb el nou Pla de Millora de la Qualitat del Rodalies a la Comunitat Valenciana 2017-2025 garanteix l’augment de freq眉猫ncies de quatre a dotze, entre Castell贸 i el Baix Maestrat, l’augment de les mercaderies en la l铆nia Sagunt-Sogorb-Terol i la pr貌xima licitaci贸 de les obres de la A7 en el nord, inclosa en el Pla d’Inversi贸 en Carreteres, l’inici del corredor Mediterrani o els accessos sud al Port.

cal assenyalar a m茅s, segons Sales, “l’augment de m茅s del 95% en la inversi贸 real del Ministeri de Foment per a la prov铆ncia de Castell贸 per a este 2018”. Concretament, en el cas de les carreteres, s’ha augmentat la inversi贸 fins als 19,35 milions d’euros i en el cas de la xarxa ferrovi脿ria, augmenta un 164,7 %, destacant l’aposta del Ministeri de Foment pel Port de Castell贸, comprometent-se a finan莽ar el 50% de les obres de l’acc茅s ferroviari sud i licitant les obres de la CS-22 fins al Port de Castell贸, i el Corredor Mediterrani, on ja s’ha adjudicat l’estudi informatiu del tram d’alta velocitat ferrovi脿ria entre Val猫ncia i Castell贸 que permetr脿 la implantaci贸 de doble plataforma en el tram del Corredor Mediterrani compr猫s entre Val猫ncia i Castell贸, amb pressupost de construcci贸 d’uns 1.170 milions d’euros.

“El Govern 茅s coneixedor del deute que arrossega amb la prov铆ncia de Castell贸 i de la insufici猫ncia financera que patim. Esta din脿mica ha de trencar-se en benefici de l’inter茅s general, atenent l’impuls d’una zona d’Espanya que per situaci贸 geogr脿fica, activitat econ貌mica reuneix totes les condicions per a ser una de les 脿rees m茅s pr貌speres del nostre pa铆s”, ha indicat Sales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.