fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Nules avança amb el seu projecte de participació ciutadana gestionat per Heterotopia

L’Ajuntament de Nules avança amb el seu projecte de participació ciutadana gestionat per Heterotopia

L’Ajuntament de Nules ha finalitzat la primera etapa del projecte gestionat des de la regidoria de Participació Ciutadana, amb el regidor Pedro Rubio, elaborat juntament amb l’organització d’Heterotopia, que ha portat a terme el seu diagnòstic de la situació actual de la joventut del municipi, amb la complicitat de l’IES Gilabert de Centelles, on s’ha comptat amb els departaments de Geografia i Història; Biologia i Geologia; Agroecologia; Filosofia; Informàtica, Arts Plàstiques o Música, entre d’altres.

D’aquesta manera, el diagnòstic resultant d’aquest primer estudi ha detectat baixes xifres de participació i associació, certificades per pares i administracions, tot i que els joves mostren un alt interès per associar-se i participar en activitats col·lectives. Aquest desig per participar en aquest tipus d’activitats porta a la necessitat d’espais, infraestructures i pressupost per dur a terme activitats alternatives, a falta d’un oci no consumista.

Casal Jove

Amb tot això, l’Ajuntament, amb la col·laboració entre les regidories d’Infància i Joventut, i Participació Ciutadana, buscarà habilitar, en les següents fases d’aquest projecte, un espai a l’edifici del Casal Jove per a oferir als joves de la localitat una nova alternativa d’oci juvenil. En aquesta part s’inclou dotar-lo d’un espai de coworking; preparar una zona per als caps de setmana, on poder veure cinema, fer festes de pijama, activitats musicals, jocs de taula, o karaoke, entre altres opcions propostes de primera mà pels joves de Nules en diverses trobades amb els encarregats de Heterotopia.

A més, en coordinació amb l’IES Gilabert de Centelles, es buscarà oferir tallers formatius de temàtiques com la robòtica, la literatura o la informàtica; obrir l’institut a les vesprades o els caps de setmana; esport femení, excursions, o participació en propostes com la realitzada aquest estiu amb la construcció de caixes niu per a aus a l’Estany de la platja.

En definitiva, “el que busquem amb aquest projecte des de la regidoria de Participació Ciutadana és donar l’opció als nostres veïns més joves de participar en l’oferta d’oci i d’activitats de relació social al nostre municipi, ja que ells, millor que ningú, saben què és el que no tenen al seu abast i els agradaria poder gaudir-lo sense eixir de la seua localitat”. Una cosa que es treballarà “durant els pròxims mesos per afermar una oferta d’oci saludable i constructiu amb la joventut de Nules com a protagonista”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.