fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Nules avan莽a amb el seu projecte de participaci贸 ciutadana gestionat per Heterotopia

L’Ajuntament de Nules avan莽a amb el seu projecte de participaci贸 ciutadana gestionat per Heterotopia

L’Ajuntament de Nules ha finalitzat la primera etapa del projecte gestionat des de la regidoria de Participaci贸 Ciutadana, amb el regidor Pedro Rubio, elaborat juntament amb l’organitzaci贸 d’Heterotopia, que ha portat a terme el seu diagn貌stic de la situaci贸 actual de la joventut del municipi, amb la complicitat de l’IES Gilabert de Centelles, on s’ha comptat amb els departaments de Geografia i Hist貌ria; Biologia i Geologia; Agroecologia; Filosofia; Inform脿tica, Arts Pl脿stiques o M煤sica, entre d’altres.

D’aquesta manera, el diagn貌stic resultant d’aquest primer estudi ha detectat baixes xifres de participaci贸 i associaci贸, certificades per pares i administracions, tot i que els joves mostren un alt inter猫s per associar-se i participar en activitats col路lectives. Aquest desig per participar en aquest tipus d’activitats porta a la necessitat d’espais, infraestructures i pressupost per dur a terme activitats alternatives, a falta d’un oci no consumista.

Casal Jove

Amb tot aix貌, l’Ajuntament, amb la col路laboraci贸 entre les regidories d’Inf脿ncia i Joventut, i Participaci贸 Ciutadana, buscar脿 habilitar, en les seg眉ents fases d’aquest projecte, un espai a l’edifici del Casal Jove per a oferir als joves de la localitat una nova alternativa d’oci juvenil. En aquesta part s’inclou dotar-lo d’un espai de coworking; preparar una zona per als caps de setmana, on poder veure cinema, fer festes de pijama, activitats musicals, jocs de taula, o karaoke, entre altres opcions propostes de primera m脿 pels joves de Nules en diverses trobades amb els encarregats de Heterotopia.

A m茅s, en coordinaci贸 amb l’IES Gilabert de Centelles, es buscar脿 oferir tallers formatius de tem脿tiques com la rob貌tica, la literatura o la inform脿tica; obrir l’institut a les vesprades o els caps de setmana; esport femen铆, excursions, o participaci贸 en propostes com la realitzada aquest estiu amb la construcci贸 de caixes niu per a aus a l’Estany de la platja.

En definitiva, “el que busquem amb aquest projecte des de la regidoria de Participaci贸 Ciutadana 茅s donar l’opci贸 als nostres ve茂ns m茅s joves de participar en l’oferta d’oci i d’activitats de relaci贸 social al nostre municipi, ja que ells, millor que ning煤, saben qu猫 茅s el que no tenen al seu abast i els agradaria poder gaudir-lo sense eixir de la seua localitat”. Una cosa que es treballar脿 “durant els pr貌xims mesos per afermar una oferta d’oci saludable i constructiu amb la joventut de Nules com a protagonista”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.