fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Onda redueix la pressió fiscal del 0,88 al 0,72% per habitant en tres anys

L’Ajuntament d’Onda redueix la pressió fiscal del 0,88 al 0,72% per habitant en tres anys

L’esforç que realitza cada onder s’ha vist reduït en esta legislatura gràcies a la gestió de l’equip de govern per a abaixar l’Impost de Béns Immobles.

L’Ajuntament d’Onda ha disminuït la pressió fiscal del 0,88% al 0,72% per habitant en els tres anys de legislatura actual. L’alcalde, Ximo Huguet, ha explicat que “és una màxima d’este equip de govern que la ciutadania contribuïsca amb el mínim possible a la gestió municipal. Sabem que la principal via d’entrada de fons al consistori és l’Impost de Béns Immobles, però no volem que siga l’única, per açò hem estat en contacte directe amb altres administracions perquè este descens de la pressió fiscal no es veja repercutit en el pressupost ni en les inversions que es duen a terme en la localitat. Hem aconseguit els nostres objectius, ja que enguany 2018 tenim un pressuposat rècord respecte als últims deu anys”.

A esta baixada en les contribucions, cal sumar les bonificacions que existeixen, per exemple, en l’Impost de Béns Immobles, amb fins a un 95% en aquells que es troben al centre històric protegit i obrin un negoci. A més, s’han congelat la resta dels impostos i s’han baixat taxes com la de matrimonis civils, que ha passat de 100 euros a 20 euros, s’ha eliminat la taxa de manteniment de nínxols a partir del 2019, entre moltes altres coses.

L’alcalde ha destacat que “des de la regidoria d’Hisenda, que dirigeix Silvia Cerdà, s’ha dut a terme una política responsable en la gestió dels diners de la ciutadania, ja que, si la pressió fiscal disminueix, és evident que els ingressos del consistori també disminueixen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.