fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament sol·licita a la Generalitat que mantinga els mateixos grups i horaris que oferia l’EOI a Onda el curs passat

L’Ajuntament sol·licita a la Generalitat que mantinga els mateixos grups i horaris que oferia l’EOI a Onda el curs passat

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha sol·licitat a la Direcció General d’Educació de la Generalitat que mantinga els mateixos grups i horaris que oferia fins al curs passat d’anglès i alemany en l’aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) d’Onda.

Al contrari que en el curs passat, a l’Aulari d’Onda no s’ha oferit la possibilitat de matricular-se en anglès EA2 en horari de 19.00 a 21.00 hores i s’ha reduït un grup per a l’horari de les 17.00 a les 19.00 hores. Segons Huguet, aquest fet dificulta l’accés als cursos als estudiants onders, ja que no es té en compte que l’alumnat puga compaginar l’horari de treball amb el de la formació permanent d’idiomes. “L’eliminació i reducció d’aquests cursos de nivell bàsic d’anglès suposa una pèrdua d’oferta educativa de l’Aulari d’Onda i un perjuí dels serveis educatius al nostre municipi”, ha lamentat l’alcalde. Quant a l’aprenentatge de l’alemany també l’oferta educativa s’ha vist minorada. “Enguany s’ha suprimit en el nivell A2 l’horari de les 19.00 a les 21.00 hores”, ha anunciat l’alcalde.

Huguet ha afirmat que, “malgrat que l’administració local no té en aquest cas les competències, sí que té l’obligació de procurar els millors serveis per als onders. Per aquest motiu, i perquè Onda té un teixit econòmic basat en la indústria amb comerç internacional que fa que la demanda de cursos en llengües estrangeres siga important, es va sol·licitar en el seu moment un Aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes, que ha seguit funcionant fins ara amb molta satisfacció per a tots”. Per tot això, l’alcalde ha sol·licitat el manteniment dels grups i horaris que s’oferien fins al curs passat per als dos idiomes, anglès i alemany, i és optimista davant la resposta de la Conselleria, la qual s’ha mostrat receptiva a recuperar aquests cursos si hi ha demanda suficient.

Leave a Reply

Your email address will not be published.