fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’exalcalde de la Vall d’Uixó i diputat pel PP Oscar Clavell acusat de corrupció

L’exalcalde de la Vall d’Uixó i diputat pel PP Oscar Clavell acusat de corrupció

El Jutjat d’Instrucció número 2 de Nules ha acusat, al diputat per Castelló, dels delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, frau i exaccions il·legals.

Segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, la jutgessa de Nules ha vist indicis de delicte en el comportament d’Oscar Clavell referents al pagament de més de 700.000 euros en factures de l’empresa contractada per a la neteja viària i transport de residus urbans quan exercia d’alcalde en funcions.

Segons la jutge, aquestes accions les va fer malgrat que el responsable tècnic de l’execució del servei li va advertir que “aquest no s’estava executant correctament”.

L’acte judicial, fet públic avui, explica que l’exalcalde, “malgrat els defectes de les factures i malgrat l’oposició dels funcionaris corresponents, va validar personalment la seua aptitud per al cobrament, la qual cosa va permetre l’abonament de les mateixes”.

Per aquest motiu, la instructora ha dictat acte de procediment abreujat pels presumptes delictes de prevaricació, malversació de cabals públics i frau, i exaccions il·legals.

Aquesta resolució posa fi a la instrucció i suposa donar trasllat al fiscal perquè diga si escau l’arxivament de la causa, l’obertura de judici oral o la pràctica de diligències complementàries.

En el cas que el Ministeri Públic entenga que ha de celebrar-se judici perquè hi ha indicis de delicte, presentarà el corresponent escrit d’acusació, en el qual realitzarà un relat de com creu que van succeir els fets i concretarà els delictes que imputa a l’acusat i la pena que sol·licita per a ell.

Leave a Reply

Your email address will not be published.