fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Marco i Toledo intensificaran accions per a enfortir el vincle entre el port i la ciutat

Marco i Toledo intensificaran accions per a enfortir el vincle entre el port i la ciutat

L’alcaldessa de Castelló i el president de l’Autoritat Portuària estudien projectes per a fer del port un enclavament més competitiu, generador de riquesa i aliat del Grau.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el tinent alcalde del Grau, Rafa Simó, han visitat el port de Castelló acompanyats pel president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo, per a conèixer els projectes que s’escometran en el port de Castelló per a fer-ho més competitiu i, per tant, “generador d’ocupació i riquesa per a la ciutat”, han explicat Toledo i Marco.

Durant la trobada, Francisco Toledo ha recordat que el nou escenari financer de l’Autoritat Portuària permetrà construir en 5 anys, amb fons propis i sense recórrer a més endeutament, la connexió ferroviària entre les dues dàrsenes, un nou atraque de fluids en la dàrsena sud, la seua urbanització i connexió mitjançant autovia amb la CV-22, així com la construcció de l’estació intermodal i la seua connexió ferroviària amb el port. Toledo també s’ha referit a les millores de protecció ambiental que ja s’estan desenvolupant. “Els ports hem de respondre amb un ús més humà de les activitats que porten cap i volem convertir-nos en el millor aliat del Grau”.

D’altra banda, tant Amparo Marco com Francisco Toledo han coincidit en la necessitat d’impulsar mesures que enfortisquen el vincle port-ciutat. “Els ports han participat de forma decisiva en la constitució i desenvolupament de les ciutats, i treballarem per a evitar que el nostre cresca alié a Castelló”, ha dit Toledo. Entre els més de 8.000 municipis espanyols, Castelló és un dels 28 que compta amb Autoritat portuària. “Hem d’aprofitar aquest fet diferencial de ser Ciutat Portuària per a generar economia i ocupació, -atraient inversions i incrementant trànsit-, i enfortir els vincles amb Castelló i especialment el Grau”, ha indicat.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha explicat en la mateixa línia que “el Govern municipal té clar que el port és un gran actiu de l’economia local i provincial i tenim la voluntat de potenciar el seu desenvolupament”.

Marco ha afegit que “si creix el transport marítim serà perquè creix l’economia de Castelló i açò serà bé para tota la ciutat”. La primera edil ha afirmat que per a potenciar l’activitat portuària són necessàries dues infraestructures que l’Ajuntament continuarà reivindicant: “la primera és el Corredor Mediterrani, ja que és necessari l’accés sud, que permetrà a les empreses exportar de manera més ràpida, amb menys costos i de forma més eficient. I la segona és l’estació intermodal. L’ajuntament defensa la seua ubicació en el nostre terme i ho fa amb criteris tècnics i d’eficàcia econòmica”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.