fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Marco i Toledo intensificaran accions per a enfortir el vincle entre el port i la ciutat

Marco i Toledo intensificaran accions per a enfortir el vincle entre el port i la ciutat

L’alcaldessa de Castell贸 i el president de l’Autoritat Portu脿ria estudien projectes per a fer del port un enclavament m茅s competitiu, generador de riquesa i aliat del Grau.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, i el tinent alcalde del Grau, Rafa Sim贸, han visitat el port de Castell贸 acompanyats pel president de l’Autoritat Portu脿ria, Francisco Toledo, per a con猫ixer els projectes que s’escometran en el port de Castell贸 per a fer-ho m茅s competitiu i, per tant, “generador d’ocupaci贸 i riquesa per a la ciutat”, han explicat Toledo i Marco.

Durant la trobada, Francisco Toledo ha recordat que el nou escenari financer de l’Autoritat Portu脿ria permetr脿 construir en 5 anys, amb fons propis i sense rec贸rrer a m茅s endeutament, la connexi贸 ferrovi脿ria entre les dues d脿rsenes, un nou atraque de fluids en la d脿rsena sud, la seua urbanitzaci贸 i connexi贸 mitjan莽ant autovia amb la CV-22, aix铆 com la construcci贸 de l’estaci贸 intermodal i la seua connexi贸 ferrovi脿ria amb el port. Toledo tamb茅 s’ha referit a les millores de protecci贸 ambiental que ja s’estan desenvolupant. “Els ports hem de respondre amb un 煤s m茅s hum脿 de les activitats que porten cap i volem convertir-nos en el millor aliat del Grau”.

D’altra banda, tant Amparo Marco com Francisco Toledo han coincidit en la necessitat d’impulsar mesures que enfortisquen el vincle port-ciutat. “Els ports han participat de forma decisiva en la constituci贸 i desenvolupament de les ciutats, i treballarem per a evitar que el nostre cresca ali茅聽a Castell贸”, ha dit Toledo. Entre els m茅s de 8.000 municipis espanyols, Castell贸 茅s un dels 28 que compta amb Autoritat portu脿ria. “Hem d’aprofitar aquest fet diferencial de ser Ciutat Portu脿ria per a generar economia i ocupaci贸, -atraient inversions i incrementant tr脿nsit-, i enfortir els vincles amb Castell贸 i especialment el Grau”, ha indicat.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha explicat en la mateixa l铆nia que “el Govern municipal t茅 clar que el port 茅s un gran actiu de l’economia local i provincial i tenim la voluntat de potenciar el seu desenvolupament”.

Marco ha afegit que “si creix el transport mar铆tim ser脿 perqu猫 creix l’economia de Castell贸 i a莽貌 ser脿 b茅 para tota la ciutat”. La primera edil ha afirmat que per a potenciar l’activitat portu脿ria s贸n necess脿ries dues infraestructures que l’Ajuntament continuar脿 reivindicant: “la primera 茅s el Corredor Mediterrani, ja que 茅s necessari l’acc茅s sud, que permetr脿 a les empreses exportar de manera m茅s r脿pida, amb menys costos i de forma m茅s eficient. I la segona 茅s l’estaci贸 intermodal. L’ajuntament defensa la seua ubicaci贸 en el nostre terme i ho fa amb criteris t猫cnics i d’efic脿cia econ貌mica”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.