fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Marta Barrachina garanteix el futur del bou al carrer: “La tradició està assegurada amb el PP”

Marta Barrachina garanteix el futur del bou al carrer: “La tradició està assegurada amb el PP”

“En el PP tenim clares els nostres senyals d’identitat i tradicions enfront dels qui desitgen imposar-nos unes altres”. “El PSOE, una vegada més, no és clar, i amaga el seu vertader sentir darrere de Compromís”, afirma la líder provincial del PP.

La presidenta provincial del PPCS, Marta Barrachina, ha afirmat hui que “la tradició dels bous al carrer està assegurada amb el Partit Popular”. Barrachina s’ha mostrat ferm respecte el posicionament del partit enfront d’un Consell que, presidit pel socialista Ximo Puig, permet als seus socis obrir un debat “per a prohibir la tradició i la identitat que aquesta província té en la festa del bou”. Les declaracions formulades ahir per la portaveu del Consell, Aitana Mas, qüestionant la continuïtat d’aquests festejos “atenta directament contra l’essència de la nostra província i de la Comunitat Valenciana. I nosaltres tenim clares els nostres senyals d’identitat per més que Ximo Puig i els seus socis s’obstinen a imposar-nos unes altres”.

Marta Barrachina ha garantit el compromís del PP “per a recuperar la Llei de Senyes d’Identitat que el PP va aprovar el 2 d’abril de 2015 i que, reconeixia de manera singular, entre altres qüestions, la tradició del bou al carrer”. “Des del PP som ferms i clars en el nostre posicionament. El PSOE, una vegada més, no és clar, i amaga el seu vertader sentir darrere de Compromís, i per això tolera aquest tipus de debats que ataquen el que som i com sentim les nostres tradicions i la nostra cultura”.

En efecte, la Llei 6/2015, de Reconeixement, Protecció i Promoció de les Senyes d’Identitat del Poble Valencià, assenyalava “esment particular mereixen la disposició addicional única i la disposició final primera, dedicades a brindar una especial protecció als festejos taurins tradicionals de la Comunitat Valenciana (bous al carrer)”.

Un text normatiu que només deu mesos després Ximo Puig derogava amb la Llei 1/2016, de 26 de gener de 2016. “Ara, el debat torna a obrir-lo el Consell generant indignació entre els milers d’aficionats de la nostra província i creant tensió a tots aquells professionals que viuen directament o indirectament d’aquesta festa”.

En el PP, “creiem que les societats lliures han de respectar a l’individu amb governs democràtics que, al seu torn, es facen respectar”. “Estem convençuts que les imposicions i les prohibicions que el PSOE promou no sembren desenvolupament ni oportunitats, i governar ha de ser sinònim de prosperitat, desenvolupament i creixement. Així ho entenem en el PP i lluitarem per defensar tot allò que ens identifica, com ja vam fer en 2015, enfront dels qui sembren discòrdia i tracten de dividir”. “La nostra província, la nostra Comunitat Valenciana, només demana llibertat per a poder expressar-se i manifestar-se com ha fet durant segles. I en el PP estem preparats per a escoltar-los i treballar braç a braç enfront de fonamentalismes que només ens fan mal”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.