fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Marta Barrachina reivindica la reforma de la Llei de Costes per a protegir els poblats marítims i el futur del litoral de la província de Castelló

Marta Barrachina reivindica la reforma de la Llei de Costes per a protegir els poblats marítims i el futur del litoral de la província de Castelló

La presidenta provincial del PP de Castelló, Marta Barrachina, visita Les Casetes de Nules i es reuneix amb afectats després de l’ordre d’enderrocament de quatre d’aquests habitatges emesa per Costes.

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, reivindica la reforma de la Llei de Costes per a protegir els poblats marítims i el futur del litoral de la província de Castelló. La líder del PP de la província de Castelló ha visitat aquest dissabte Les Casetes de Nules i s’ha reunit amb afectats per la Llei de Costes després de l’ordre d’enderrocament de quatre d’aquests habitatges emesa pel Govern de Sánchez.

En la seua visita, Barrachina ha estat acompanyada pel candidat del PP a l’alcaldia de Nules, José Adsuara; per la vicesecretària d’Ecologia i Desenvolupament del PP de la Comunitat Valenciana, Elena Albalat; pel diputat Óscar Clavell així com pels senadors Alberto Fabra i Vicente Martínez Mus, entre altres representants del PPCS.

“Des del PP vam proposar la modificació de la Llei de Costas al Senat el mes d’abril passat per a protegir les construccions tradicionals que estan situades en primera línia de costes, però el PSOE va votar en contra i ha decidit sentenciar l’esperança dels propietaris dels habitatges singulars. En el PP continuarem defensant la protecció”, explica la líder popular del PP.

“Des del PP reiterem la necessitat d’una actuació urgent. És necessari que es reforme la Llei de Costes perquè deixe de tindre caràcter confiscatori i protegisca els poblats marítims tradicionals com són Les Casetes de Nules”, explica Barrachina. “Les Casetes de Nules són un nucli urbà marítim tradicional centenari amb habitatges construïts abans de la llei de costes de 1988 i dins de la legalitat vigent. Aquest poblat marítim és patrimoni cultural i etnològic singular, des del PP hem sol·licitat protecció per als habitatges singulars del segle XIX i principis del XX de Nules, però també per a les de Torre la Sal, a Cabanes, Moncofa i Almenara, però el PSOE nega la protecció que demanem i opta per una llei injusta i confiscatòria”, explica la líder provincial del PP de Castelló.

“Des del PP sol·licitem la modificació de la llei i proposem inversió enfront del desistiment de funcions del Govern de Sánchez a l’hora de protegir la costa de Nules i la de la resta de la província”, indica Barrachina.

“En el PP apostem per una Llei de Costes per a les persones i el medi ambient allunyada de sectarismes”. “Des del PP de la província de Castelló continuarem alçant la veu perquè arribe la inversió que necessita el litoral de la nostra província. Més de 300 persones de la província de Castelló, de diferents municipis com Moncofa, Oropesa, Almassora, Cabanes o Nules, es van manifestar a Madrid fa una setmana i això no pararà fins que es corregisca l’abandó que pateix la nostra costa. Des del PP continuarem deixant-nos la pell per la defensa del nostre litoral i pel futur de la nostra província”, subratlla la líder del PP.

“La protecció del litoral ha de ser un tema d’interés general i no una actuació sectària”, subratlla Marta Barrachina. “Els exemples de desesperació són nombrosos a la província. Hui estem a Nules, on s’ha produït l’últim anunci de demolició d’habitatges, però no és l’únic. En Torre la Sal, a Cabanes, també hi ha veïns que viuen amenaçats perquè el PSOE els ha anunciat que desitja demolir els seus habitatges; Moncofa espera inversions que no arriben; mentre que en localitats com Almassora o Borriana segueixen sense pressupost per a poder frenar l’erosió de les platges”. “En el PP continuarem alçant la veu perquè el litoral de la província de Castelló i de tota la Comunitat Valenciana, els seus municipis i els seus veïns tinguen el futur que mereixen”, conclou la presidenta provincial del PP de Castelló.

Leave a Reply

Your email address will not be published.