fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Marta Barrachina urgeix a aconseguir un Pacte Forestal per a garantir la conservaci贸 i neteja de les muntanyes tal com evidencien els macroincendis que assolen la prov铆ncia

Marta Barrachina urgeix a aconseguir un Pacte Forestal per a garantir la conservaci贸 i neteja de les muntanyes tal com evidencien els macroincendis que assolen la prov铆ncia

La presidenta provincial del PP de Castell贸 i diputada, Marta Barrachina, afirma que cal donar resposta a l’alerta constant d’alcaldes i municipis de la necessitat de neteja i adequaci贸 de les muntanyes.

La presidenta provincial del Partit Popular de Castell贸, Marta Barrachina, urgeix a aconseguir un pacte forestal per a garantir la conservaci贸 i neteja de les muntanyes tal com evidencien els macroincendis que assolen la prov铆ncia.

La l铆der provincial del PP de Castell贸 i diputada recorda que la proposta ja s’ha presentat de manera reiterada en la Diputaci贸 per part del Partit Popular davant l’alerta constant d’alcaldes i municipis de la necessitat de neteja i adequaci贸 de les muntanyes.

鈥淧roposem un gran acord que permeta que la nostra massa forestal reba la inversi贸 i protecci贸 que mereix. Perqu猫 els nostres boscos s贸n un patrimoni viu que s’ha de preservar, que val la pena defensar i cuidar. Per貌 cal fer-ho amb inversions reals i amb accions pr脿ctiques, perqu猫 de res serveix l’ecologisme de sal贸 que el PSOE practica de la m脿 de Comprom铆s鈥, alerta Marta Barrachina.

La proposta del PP contempla la necessitat d’elaborar i actualitzar anualment el mapa amb les zones que tenen major risc d’incendis a la prov铆ncia per la falta de neteja de les muntanyes, i executar quantes actuacions siguen necess脿ries per a previndre incendis forestals.

鈥淟es nostres muntanyes s贸n crucials en la lluita contra el canvi clim脿tic, per la qual cosa recuperant i gestionant els boscos de manera sostenible podem lluitar contra el canvi clim脿tic i contra la desertificaci贸 i l’erosi贸. 脡s imprescindible desenvolupar una pol铆tica participativa i consensuada entre tots i incloure al sector forestal dins d’una estrat猫gia d’agricultura, clima i medi ambient. Estem parlant de pol铆tiques beneficioses per a poder parar en la mesura que siga possible episodis com els macroincendis que est脿 patint la prov铆ncia i alhora defensar el medi ambient i lluitar contra la despoblaci贸 rural鈥, indica la l铆der provincial del PP. A m茅s, Marta Barrachina insisteix en 鈥渓es grans possibilitats que t茅 el sector forestal com a generador d’ocupaci贸鈥.

Per a la presidenta provincial del PP, 鈥渓a nostra proposta recull el testimoni d’alcaldes i professionals que adverteixen de la necessitat d’invertir en la conservaci贸 dels nostres boscos i muntanyes鈥. 鈥淚 per aix貌 reivindiquem una gesti贸 sostenible de mans de t猫cnics forestals i de la m脿 d’alcaldes i propietaris, per a posar en valor aquest tresor que la nostra prov铆ncia posseeix鈥.

Especialment, 鈥溍﹕ necessari aplicar una figura de protecci贸 a aquells entorns naturals que han patit la devastaci贸 de les nevades o tempestes, perqu猫 aqueixa massa inerta constitueix un risc en cas d’incendi que hem d’evitar鈥. Per aix貌, el PP planteja declarar Zona d’Actuaci贸 Urgent als terrenys i muntanyes afectades en els 煤ltims cinc anys per temporals, habilitant un pressupost espec铆fic per a cobrir les accions oportunes que garantisquen la seua protecci贸.

Aix铆 mateix, plantegen declarar d’inter茅s general les obres contingudes en aqueixa figura d’emerg猫ncia per a aprofitar la fusta que puga suposar un risc de plagues i incendis aix铆 com per a desenvolupar tasques de silvicultura que regeneren l’entorn d’una manera sostenible.

鈥淭ot aix貌 amb un obligat increment del pressupost per a prevenci贸 d’incendis que garantisca que els anuncis als quals el PSOE ens t茅 acostumats no s’esfumen sin贸 que es materialitzen. L’interior de la nostra prov铆ncia ho agrair脿鈥, subratlla la portaveu provincial del PP.

El PP ha presentat aquesta proposta en la Diputaci贸, les 煤ltimes vegades en els plens d’octubre de 2021 i octubre de 2022, sense haver comptat amb el suport de l’equip de Govern, format per PSOE i Comprom铆s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.