fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Moliner conclou la presid猫ncia de Partenalia despr茅s de posicionar Castell贸 a Europa i multiplicar les inversions

Moliner conclou la presid猫ncia de Partenalia despr茅s de posicionar Castell贸 a Europa i multiplicar les inversions

El president esgota quatre anys de treball a Europa amb el desenvolupament rural i la despoblaci贸 com a eixos del seu mandat.

El president de la Diputaci贸 de Castell贸, Javier Moliner, ha concl貌s la presid猫ncia de l’Associaci贸 de Prov铆ncies Europees Partenalia, despr茅s d’haver aconseguit en estos quatre anys posicionar a la prov铆ncia de Castell贸 a Europa i multiplicar les inversions vingudes des de la Uni贸 Europea tant per al desenvolupament de projectes empresarials com per als municipis i ciutats dels territoris socis. Moliner ha formalitzat la cessi贸 de la presid猫ncia a Jos茅 Manuel Baltar, president de la Diputaci贸 d’Orense, en un Consell Pol铆tic de Partenalia celebrada a Brussel路les, en ple cor del funcionament de la Uni贸.

“Ens marquem com a primer objectiu facilitar als nostres territoris i empreses l’acc茅s al finan莽ament de la Uni贸 Europea. El nostre objectiu era demostrar i donar a con猫ixer la capacitat i solv猫ncia t猫cnica de Partenalia, com a lobby europeu de prov铆ncies, per a formar partenariats s貌lids i desenvolupar i participar en projectes estrat猫gics que revertisquen en el territori, i ho hem aconseguit”, ha assenyalat Moliner.

En eixe sentit, cal tenir en compte que Moliner cedeix la seua presid猫ncia despr茅s de quatre anys de treball i reunions al m茅s alt nivell per a donar a con猫ixer les peticions de les prov铆ncies europees a l’hora de potenciar les oportunitats i el desenvolupament futur dels seus territoris.

“Ten铆em molt a dir i fer per a acostar el millor de la Uni贸 Europea als nostres pobles, ciutadans i empresaris. I no est脿vem disposats a deixar escapar inversions, recursos o eines que pogueren ajudar als nostres territoris a cr茅ixer”.

En eixe sentit, el president ha posat en valor acords aconseguits com la Declaraci贸 de Castell贸 sobre la Bona Gobernanza, la Declaraci贸 de Brussel路les sobre la futura Pol铆tica de Cohesi贸 i la Declaraci贸 d’Orense 2020 sobre la Transpar猫ncia de les Administracions Provincials.

“Assumim el repte d’ajudar a construir una Europa m茅s plural, m茅s eficient i m茅s 煤til de la qual sentir-nos m茅s orgullosos, i avui podem presentar-nos ac铆 havent complit eixa comesa”, ha assenyalat Moliner davant entorn d’una vintena de territoris representats.

Cal tenir en compte que Moliner ha concl貌s el seu segon mandat, cadascun d’ells de dos anys d’acord als estatuts de Partenalia que impedeixen un tercer mandat i coincidint amb la m脿xima defensada pel president castellonenc de regeneraci贸 constant en les institucions. “脡s hora de donar pas a noves idees per a seguir creixent”, ha assenyalat el president castellonenc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.