fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Moliner conclou la presidència de Partenalia després de posicionar Castelló a Europa i multiplicar les inversions

Moliner conclou la presidència de Partenalia després de posicionar Castelló a Europa i multiplicar les inversions

El president esgota quatre anys de treball a Europa amb el desenvolupament rural i la despoblació com a eixos del seu mandat.

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha conclòs la presidència de l’Associació de Províncies Europees Partenalia, després d’haver aconseguit en estos quatre anys posicionar a la província de Castelló a Europa i multiplicar les inversions vingudes des de la Unió Europea tant per al desenvolupament de projectes empresarials com per als municipis i ciutats dels territoris socis. Moliner ha formalitzat la cessió de la presidència a José Manuel Baltar, president de la Diputació d’Orense, en un Consell Polític de Partenalia celebrada a Brussel·les, en ple cor del funcionament de la Unió.

“Ens marquem com a primer objectiu facilitar als nostres territoris i empreses l’accés al finançament de la Unió Europea. El nostre objectiu era demostrar i donar a conèixer la capacitat i solvència tècnica de Partenalia, com a lobby europeu de províncies, per a formar partenariats sòlids i desenvolupar i participar en projectes estratègics que revertisquen en el territori, i ho hem aconseguit”, ha assenyalat Moliner.

En eixe sentit, cal tenir en compte que Moliner cedeix la seua presidència després de quatre anys de treball i reunions al més alt nivell per a donar a conèixer les peticions de les províncies europees a l’hora de potenciar les oportunitats i el desenvolupament futur dels seus territoris.

“Teníem molt a dir i fer per a acostar el millor de la Unió Europea als nostres pobles, ciutadans i empresaris. I no estàvem disposats a deixar escapar inversions, recursos o eines que pogueren ajudar als nostres territoris a créixer”.

En eixe sentit, el president ha posat en valor acords aconseguits com la Declaració de Castelló sobre la Bona Gobernanza, la Declaració de Brussel·les sobre la futura Política de Cohesió i la Declaració d’Orense 2020 sobre la Transparència de les Administracions Provincials.

“Assumim el repte d’ajudar a construir una Europa més plural, més eficient i més útil de la qual sentir-nos més orgullosos, i avui podem presentar-nos ací havent complit eixa comesa”, ha assenyalat Moliner davant entorn d’una vintena de territoris representats.

Cal tenir en compte que Moliner ha conclòs el seu segon mandat, cadascun d’ells de dos anys d’acord als estatuts de Partenalia que impedeixen un tercer mandat i coincidint amb la màxima defensada pel president castellonenc de regeneració constant en les institucions. “És hora de donar pas a noves idees per a seguir creixent”, ha assenyalat el president castellonenc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.