fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Oltra: ‘Esta legislatura ens centrarem en el desenvolupament normatiu del Codi Social Valencià

Oltra: ‘Esta legislatura ens centrarem en el desenvolupament normatiu del Codi Social Valencià

El desenvolupament de la Llei Valenciana de Serveis Socials Inclusius i el decret que desenvolupa la llei LGTBI han estat alguns dels aspectes que s’han treballat.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha afirmat que el treball del seu departament esta legislatura tindrà com un dels seus pilars fonamentals el desenvolupament del Codi Social Valencià, en el qual estan compreses totes les normatives impulsades en els últims quatre anys, i que “donen cos a una identitat cívica que cohesiona als valencians com a societat”.

Oltra s’ha reunit este cap de setmana, juntament amb l’equip directiu de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en l’alberg de l’IVAJ en Moraira per a planificar el que seran les accions que es podran en marxa durant el semestre vinent. Estes trobades, que ja es van celebrar durant la passada legislatura, han servit també perquè els nous càrrecs del departament presenten les seues primeres propostes.

“Una vegada atesa l’emergència social que es va trobar el Consell del Botànic la passada legislatura, l’acció política d’esta legislatura se centrarà en el desplegament normatiu de les lleis com la llei de Serveis Socials Inclusius, la llei d’Infància o la LGTBI”, que constituïxen el Codi Social Valencià, juntament amb altres normes com la llei Trans o la llei de Joventut, ha explicat.

El desenvolupament de la llei de Serveis Socials Inclusius és fonamental per a “garantir la qualitat de l’atenció”, per al que es desenvoluparan, entre altres, el decret de Mapificació de Serveis Socials, que inclourà les zones, àrees i departaments que vertebrarà territorialment el Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, “que s’ha començat a construir després de 20 anys d’abandó”, ha explicat.

El decret de Processos de Participació i del Consell Valencià d’Inclusió i Drets Socials, que sistematitzarà la participació; el de Creació de Comitès d’Ètica; i el que determina la tipologia de centres, establint criteris diferenciats i noves tipologies mixtes per a la realitat rural i d’interior, són uns altres dels decrets que desenvolupen la citada llei.

La regulació dels espais vulnerables de la Comunitat Valenciana, i el de cartera de prestacions professionals, econòmiques i tecnològiques del Sistema Públic Valencià dels Serveis Socials, són altres aspectes que també s’han tractat durant estes jornades de treball, i que també formen part de la llei de Serveis Socials Inclusius.

“Esta és una llei sistèmica, troncal, de quarta generació, que atén les nostres necessitats al llarg de tota la vida”, ha explicat la vicepresidenta, qui ha incidit que, donada la importància del desenvolupament normatiu d’esta, ha centrat una part important del treball d’este seminari.

Al marge de la llei que regula els serveis socials, durant la reunió també s’ha vist el decret de desenvolupament de la llei d’Igualtat de les Persones LGTBI, aprovada la passada legislatura, i que desenvolupa, entre altres aspectes, el Consell Valencià LGTBI, que és un espai de participació en el qual estaran representades a parts iguals l’Administració i les entitats vinculades a este moviment social.

La vicepresidenta ha incidit que el desenvolupament del Codi Social Valencià permetrà constituir “un marc estable que regule les necessitats de les persones i col·lectius, que estan en el centre de l’acció de govern del Consell del Botànic”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.