fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Oltra: ‘Esta legislatura ens centrarem en el desenvolupament normatiu del Codi Social Valenci脿

Oltra: ‘Esta legislatura ens centrarem en el desenvolupament normatiu del Codi Social Valenci脿

El desenvolupament de la Llei Valenciana de Serveis Socials Inclusius i el decret que desenvolupa la llei LGTBI han estat alguns dels aspectes que s’han treballat.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Pol铆tiques Inclusives, M贸nica Oltra, ha afirmat que el treball del seu departament esta legislatura tindr脿 com un dels seus pilars fonamentals el desenvolupament del Codi Social Valenci脿, en el qual estan compreses totes les normatives impulsades en els 煤ltims quatre anys, i que “donen cos a una identitat c铆vica que cohesiona als valencians com a societat”.

Oltra s’ha reunit este cap de setmana, juntament amb l’equip directiu de la Vicepresid猫ncia i Conselleria d’Igualtat i Pol铆tiques Inclusives, en l’alberg de l’IVAJ en Moraira per a planificar el que seran les accions que es podran en marxa durant el semestre vinent. Estes trobades, que ja es van celebrar durant la passada legislatura, han servit tamb茅 perqu猫 els nous c脿rrecs del departament presenten les seues primeres propostes.

“Una vegada atesa l’emerg猫ncia social que es va trobar el Consell del Bot脿nic la passada legislatura, l’acci贸 pol铆tica d’esta legislatura se centrar脿 en el desplegament normatiu de les lleis com la llei de Serveis Socials Inclusius, la llei d’Inf脿ncia o la LGTBI”, que constitu茂xen el Codi Social Valenci脿, juntament amb altres normes com la llei Trans o la llei de Joventut, ha explicat.

El desenvolupament de la llei de Serveis Socials Inclusius 茅s fonamental per a “garantir la qualitat de l’atenci贸”, per al que es desenvoluparan, entre altres, el decret de Mapificaci贸 de Serveis Socials, que inclour脿 les zones, 脿rees i departaments que vertebrar脿 territorialment el Sistema P煤blic Valenci脿 de Serveis Socials, “que s’ha comen莽at a construir despr茅s de 20 anys d’aband贸”, ha explicat.

El decret de Processos de Participaci贸 i del Consell Valenci脿 d’Inclusi贸 i Drets Socials, que sistematitzar脿 la participaci贸; el de Creaci贸 de Comit猫s d’脠tica; i el que determina la tipologia de centres, establint criteris diferenciats i noves tipologies mixtes per a la realitat rural i d’interior, s贸n uns altres dels decrets que desenvolupen la citada llei.

La regulaci贸 dels espais vulnerables de la Comunitat Valenciana, i el de cartera de prestacions professionals, econ貌miques i tecnol貌giques del Sistema P煤blic Valenci脿 dels Serveis Socials, s贸n altres aspectes que tamb茅 s’han tractat durant estes jornades de treball, i que tamb茅 formen part de la llei de Serveis Socials Inclusius.

“Esta 茅s una llei sist猫mica, troncal, de quarta generaci贸, que at茅n les nostres necessitats al llarg de tota la vida”, ha explicat la vicepresidenta, qui ha incidit que, donada la import脿ncia del desenvolupament normatiu d’esta, ha centrat una part important del treball d’este seminari.

Al marge de la llei que regula els serveis socials, durant la reuni贸 tamb茅 s’ha vist el decret de desenvolupament de la llei d’Igualtat de les Persones LGTBI, aprovada la passada legislatura, i que desenvolupa, entre altres aspectes, el Consell Valenci脿 LGTBI, que 茅s un espai de participaci贸 en el qual estaran representades a parts iguals l’Administraci贸 i les entitats vinculades a este moviment social.

La vicepresidenta ha incidit que el desenvolupament del Codi Social Valenci脿 permetr脿 constituir “un marc estable que regule les necessitats de les persones i col路lectius, que estan en el centre de l’acci贸 de govern del Consell del Bot脿nic”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.