fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda urgeix a la Generalitat valenciana que concedisca l’abans possible les ajudes de formació i ocupació sol·licitades

Onda urgeix a la Generalitat valenciana que concedisca l’abans possible les ajudes de formació i ocupació sol·licitades

Després de la finalització del Taller d’Ocupació, l’equip de govern socialista espera que l’Administració Autonòmica col·labore amb el municipi per a generar oportunitats de treball als onders.

El tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas, ha reiterat el compromís de l’equip de govern que lidera Ximo Huguet amb el foment de l’ocupació. “Encara que la competència de l’ocupació no és municipal, no deixarem de la mà a les persones que ho necessiten i, per aquest motiu, un dels nostres objectius a dur a terme diferents accions per a oferir als onders les ferramentes necessàries perquè puguen trobar una ocupació”, ha explicat Badenas en una jornada en la qual l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha fet entrega de diplomes als alumnes del Taller d’Ocupació. L’equip de govern socialista va posar en marxa aquest programa amb una inversió superior als 330.000 euros i que ha donat treball i formació durant nou mesos a 24 veïns de la localitat entre el mòdul ‘Activitats Auxiliars en Conservació i Millora de Montes’ i el ‘d’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions públiques’. En tots dos casos, els alumnes ha realitzat pràctiques en espais públics d’Onda.

El tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica Ángel Badenas ha destacat que el Taller d’Ocupació es tracta d’un pla de formació que aporta una qualificació professional i que se suma al pla estratègic d’ocupació l’equip de govern d’Onda ha posat en marxa enguany per a generar noves oportunitats laborals. Badenas ha destacat que l’Ajuntament d’Onda està realitzant grans esforços en una de les prioritats de l’equip de govern socialista, “que és la formació i la generació de llocs de treball”. Sota aquesta premissa, el tinent d’alcalde ha fet una crida al conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent González, i al nou secretari autonòmic de la Generatitat Valenciana, Ocupació, Enric Nomdedéu, perquè “resolguen favorablement i en el mínim de temps possible totes les ajudes que l’Ajuntament d’Onda ha sol·licitat en aquesta matèria”.

Badenas ha recordat que “l’equip de govern pretén aprofitar totes les subvencions que oferix la Generalitat Valenciana, que és qui té les competències en aquesta matèria”. Amb aquest objectiu, ha recordat que durant aquest estiu, l’àrea que dirigeix el tinent d’alcalde Ángel Badenas ha sol·licitat subvencions i ha presentat projectes per valor d’aproximadament 720.000 euros. “Si es resoldrien favorablement totes les ajudes que hem sol·licitat per a formació i ocupació, millorarien les possibilitats d’accés al mercat laboral de molts onders”, ha assegurat Badenas. Una dada que ho confirma és que el 70% de les persones formades per l’Ajuntament a través de diferents cursos s’han inserit en l’últim any en el mercat laboral.

Leave a Reply

Your email address will not be published.