fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

PSPV i Comprom铆s presenten una declaraci贸 institucional demanant al Govern la baixada de la pressi贸 fiscal al sector cer脿mic

PSPV i Comprom铆s presenten una declaraci贸 institucional demanant al Govern la baixada de la pressi贸 fiscal al sector cer脿mic

Els grups pol铆tics de PSPV i Comprom铆s a l’Ajuntament de Castell贸, integrants de l’equip de govern, han presentat una declaraci贸 institucional de cara a la celebraci贸 del proper plenari del dia 27 d’octubre en la qual es trasllada, al Govern Central, el malestar de l’Ajuntament de Castell贸 per l’increment de la pressi贸 fiscal al sector cer脿mic, a trav茅s de l’Impost de Societats, i es demana, al president del Govern en funcions, que torne a establir un tipus del 12% en l’Impost de Societats.

La declaraci贸 recorda que el Consell de Ministres ha aprovat el reial decret que reforma el pagament fraccionat de l’Impost de Societats, que passa del 12% actual al 23%, amb l’objectiu de recaptar 8.000 milions d’euros m茅s. El decret-llei estableix un tipus m铆nim del 23% per a aquelles empreses que facturen m茅s de 10 milions d’euros anuals i que estar脿 en vigor, com a m铆nim, enguany i el que ve, encara que no es descarta que tamb茅 s’aplique en 2018 en funci贸 de l’evoluci贸 del d猫ficit.

Els representants del PSPV i Comprom铆s lamenten que 芦aquesta mesura s’aplica en un moment en el qual els ingressos per pagament fraccionat de les empreses estan caent m茅s del 50% com a conseq眉猫ncia de la rebaixa de l’impost, que va entrar en vigor de forma escalonada en 2015 i 2016 i per la desaparici贸 enguany del tipus m铆nim del 12% dels pagaments fraccionats禄. En la pr脿ctica, aquesta mesura suposa augmentar la fiscalitat de les grans empreses, 芦per貌 tindr脿 efectes en una ind煤stria especialment sensible com 茅s la cer脿mica, que pateix les incerteses per l’evoluci贸 del d煤mping xin茅s i el Brexit. A m茅s, el sector ha vist com es redu茂a la revisi贸 de la retribuci贸 a la cogeneraci贸 en un 24%, que s’uneix a l’efecte de la taxa del gas imposada pel Govern禄 han explicat.

En darrer lloc, des del grup socialista i de Comprom铆s tamb茅 recorden que els agents socials, tant la patronal com els sindicats, han reaccionat contra la iniciativa del Govern, en considerar que pot afectar a l’ocupaci贸 i la inversi贸, 芦d’ac铆 la necessitat que el Govern Central retire aquesta mesura禄 han concl貌s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.