fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Segons CGT la Conselleria manté educadores amb horaris il·legals

Segons CGT la Conselleria manté educadores amb horaris il·legals

El sindicat ha comprovat que pràcticament el cent per cent dels horaris de les educadores d’educació especial que treballen als col·legis i instituts públics de la Conselleria d’Educació a la província de Castelló presenten il·legalitats.

El sindicat ha estat portant a terme, durant el present curs escolar, una campanya d’estudi de les condicions laborals de les educadores i ha comprovat que la Conselleria d’Educació manté a les 120 educadores de la província amb horaris il·legals.

“La Conselleria d’Educació incompleix sistemàticament les seues pròpies Instruccions”, afirma Víctor Tormo, representant de CGT. La Direcció General de Centres i Personal Docent de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport va dictar, en juny de 2014, una Instrucció, pactada amb els sindicats més representatius, per a la negociació i aprovació de la jornada del personal no docent d’atenció directa i professional d’alumnat amb necessitats especials en centres escolars públics no universitaris. “La Conselleria la incompleix sistemàticament malgrat que aquesta instrucció ja és un retall de les condicions estipulades en l’àmbit general per a la resta de funcionaris”, assenyala Tormo.

Les il·legalitats detectades pel sindicat són, entre altres: obligació de fer hores extres, pauses de descans inexistents o incompletes, administració de medicaments, impediments per absentar-se del centre en els períodes de descans, obviar les tasques de coordinació i la preparació d’activitats.

El sindicat afirma que el fet que les educadores d’educació especial hagen signat el rebut de la proposta horària no pot significar, en cap cas, la legalitat dels horaris quan aquests contravenen la normativa vigent aplicable.

CGT ha comprovat que l’actual Conselleria no es preocupa per les condicions de les d’educadores, un col·lectiu integrat pràcticament per dones, i que realitza una importantíssima laboral al atendre a alumnes amb discapacitats en les escoles i instituts. La formació específica és pràcticament inexistent i l’actual Consell, com anteriors governs, manté a les educadores com a personal no docent, malgrat que sense aquesta figura seria inviable la integració dels alumnes amb discapacitat.

“Ha canviat el Consell però no es nota. La majoria dels llocs són ocupades per interines i de forma no permanent, amb horaris abusius i falta de formació i sense reconeixement professional. Un panorama que dificulta la bona atenció en les aules,” assenyala Tormo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.