fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Segons CGT la Conselleria mant茅 educadores amb horaris il路legals

Segons CGT la Conselleria mant茅 educadores amb horaris il路legals

El sindicat ha comprovat que pr脿cticament el cent per cent dels horaris de les educadores d’educaci贸 especial que treballen als col路legis i instituts p煤blics de la Conselleria d’Educaci贸 a la prov铆ncia de Castell贸 presenten il路legalitats.

El sindicat ha estat portant a terme, durant el present curs escolar, una campanya d’estudi de les condicions laborals de les educadores i ha comprovat que la Conselleria d’Educaci贸 mant茅 a les 120 educadores de la prov铆ncia amb horaris il路legals.

“La Conselleria d’Educaci贸 incompleix sistem脿ticament les seues pr貌pies Instruccions”, afirma V铆ctor Tormo, representant de CGT. La Direcci贸 General de Centres i Personal Docent de la Conselleria d’Educaci贸, Investigaci贸, Cultura i Esport va dictar, en juny de 2014, una Instrucci贸, pactada amb els sindicats m茅s representatius, per a la negociaci贸 i aprovaci贸 de la jornada del personal no docent d’atenci贸 directa i professional d’alumnat amb necessitats especials en centres escolars p煤blics no universitaris. “La Conselleria la incompleix sistem脿ticament malgrat que aquesta instrucci贸 ja 茅s un retall de les condicions estipulades en l’脿mbit general per a la resta de funcionaris”, assenyala Tormo.

Les il路legalitats detectades pel sindicat s贸n, entre altres: obligaci贸 de fer hores extres, pauses de descans inexistents o incompletes, administraci贸 de medicaments, impediments per absentar-se del centre en els per铆odes de descans, obviar les tasques de coordinaci贸 i la preparaci贸 d’activitats.

El sindicat afirma que el fet que les educadores d’educaci贸 especial hagen signat el rebut de la proposta hor脿ria no pot significar, en cap cas, la legalitat dels horaris quan aquests contravenen la normativa vigent aplicable.

CGT ha comprovat que l’actual Conselleria no es preocupa per les condicions de les d’educadores, un col路lectiu integrat pr脿cticament per dones, i que realitza una important铆ssima laboral al atendre a alumnes amb discapacitats en les escoles i instituts. La formaci贸 espec铆fica 茅s pr脿cticament inexistent i l’actual Consell, com anteriors governs, mant茅 a les educadores com a personal no docent, malgrat que sense aquesta figura seria inviable la integraci贸 dels alumnes amb discapacitat.

“Ha canviat el Consell per貌 no es nota. La majoria dels llocs s贸n ocupades per interines i de forma no permanent, amb horaris abusius i falta de formaci贸 i sense reconeixement professional. Un panorama que dificulta la bona atenci贸 en les aules,” assenyala Tormo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.