fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“Si els venedors il·legals no tenen qui els compre deixarà de tindre sentit que s’instal·len ací” – Entrevista a Rafael Suescun Ayza, regidor de turisme de Peníscola

“Si els venedors il·legals no tenen qui els compre deixarà de tindre sentit que s’instal·len ací” – Entrevista a Rafael Suescun Ayza, regidor de turisme de Peníscola

Rafael Suescun Ayza, és regidor de turisme, treball i comerç de l’Ajuntament de Peníscola. Pertany al Partit Popular i des de Diari Millars hem volgut parlar amb ell sobre l’oferta turística del municipi.

Diari Millars: Peníscola és un municipi que a l’estiu augmenta en gran mesura la seua població. Molts turistes trien aquesta localitat convertint-la en un referent turístic de la nostra província. Com està sent l’afluència d’estiuejants durant enguany?

Rafael Suescun: Com cada estiu, Peníscola és visitada per milers de visitants que s’apropen per gaudir dels atractius de la ciutat. Aquest estiu hem registrat unes boníssimes xifres d’ocupació als allotjaments turístics, xifres que van des del 85 al 95%, arribant inclús al 100% durant el cap de setmana.

DM: Quins són els motius principals per a triar Peníscola?

RS: Peníscola és sempre una aposta segura. La gastronomia, l’oferta cultural, l’oferta esportiva i d’oci, el patrimoni arquitectònic i històric, les platges i la natura fan del municipi un escenari perfecte per gaudir d’uns dies de vacances.

L’agenda estiuenca ha estat plena d’esdeveniments com la recreació de Peníscola, Ciutat Papal, els Festivals de Jazz, de Música Antiga i Barroca, de Teatre Clàssic, d’Òpera o el de Teatre al Carrer han estat algunes de les apostes culturals que, juntament amb les visites guiades han convertit a la Ciutat en tot un referent cultural a la província.

A més a més, Peníscola ha acollit grans rodatges cinematogràfics i televisius, fet que també és un atractiu per a aquell que la visita.

DM: Creu que esdeveniments com el cicle de Música Antiga i Barroca, que va finalitzar fa poc, cerquen obrir el municipi a les persones que volen una oferta més enllà de disfrutar del sol i la platja?

RS: Per descomptat, es tracta d’una cita consolidada, perquè es porta celebrant 23 anys i és un reclam molt important per al visitant. És una oferta complementària que es suma a la llarga llista de cites que formen l’agenda.

DM: A més, un gran atractiu de la localitat és haver sigut escenari de pel·lícules i sèries com Joc de Trons. Com han afectat estes filmacions a Peníscola?

RS: Atés que els rodatges que ha acollit no han sigut pocs, Peníscola oferix al visitant les visites guiades de cine, unes rutes gratuïtes per diferents punts del municipi en què es van rodar escenes. Allí els assistents poden comprovar in situ quin va ser l’escenari de sèries tan conegudes com a Joc de Trons.

DM: La venda ambulant en el Top Manta ha causat alguns problemes entre els visitants del municipi, Quines mesures s’han pres o es planegen prendre per a combatre’l?

RS: El punt més important és la conscienciació ciutadana, perquè si els venedors il·legals no tenen qui els compre deixarà de tindre sentit que s’instal·len ací. De moment, hem llançat una campanya de conscienciació consistent en el repartiment de fullets, anuncis per megafonia, col·locació de senyals en les entrades de la platja i adhesius pisables pel Passeig Marítim. D’esta manera pretenem informar els compradors i venedors que estan participant en una activitat il·legal i que poden ser sancionats per això.

DM: El mes de setembre és en el moment que se celebren les festes patronals de la localitat. Com es manté l’afluència turística durant les festes, malgrat estar fóra de la temporada estival?

RS: Les festes són el millor final possible de l’estiu. No hi ha millor forma d’acomiadar-lo que celebrar els dies grans dels peniscolans amb les Festes Patronals. Aquest any són 10 dies replets de programació per a tots els públics que atrauen a un nombre considerable de turistes que volen viure aquests dies a la Ciutat en el Mar.

DM: Que accions duu a terme l’Ajuntament per a atraure turistes fora dels períodes vacacionals?

RS: Les accions fonamentals són la promoció i difusió dels productes locals. Com ja hem dit, Peníscola no és només turisme de sol i platja. Per això, des de les regidories d’Esport, de Turisme o de Comerç es programen gran varietat d’esdeveniments en mesos de temporada baixa com competicions esportives de tot tipus, jornades gastronòmiques o accions conjuntes amb l’Associació de Comerciants com les Botigues al Carrer o el Mercat de Nadal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.