fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real assisteix a una sessi贸 de Xarxa 50.000 per a exportar el seu model de transpar猫ncia

Vila-real assisteix a una sessi贸 de Xarxa 50.000 per a exportar el seu model de transpar猫ncia

Els regidors d鈥檃mbdues 脿rees acudeixen a Val猫ncia a la segona reuni贸 de l鈥檈ns per a analitzar el nivell d鈥檌mplantaci贸 de les pol铆tiques en la mat猫ria i compartir la seua experi猫ncia amb altres municipis de m茅s de 50.000 habitants de la Comunitat.

Vila-real torna a estar representada avui en la segona sessi贸 del projecte Xarxa 50.000, de la Conselleria de Transpar猫ncia, Responsabilitat Social, Participaci贸 i Cooperaci贸, on els regidors de Transpar猫ncia i Participaci贸 Ciutadana han acudit a exposar l’experi猫ncia de la ciutat, referent en ambdues mat猫ries, per a donar a con茅ixer les seues pol铆tiques i analitzar el nivell d’implantaci贸 de les mateixes.

La reuni贸 es produeix despr茅s d’una primera trobada, el passat mes d’octubre, que va tenir lloc a Castell贸, i on la Conselleria va rebre informaci贸 de primera m脿 sobre les iniciatives que cada municipi engega per a fomentar tant la transpar猫ncia com la participaci贸 ciutadana. Aix铆, en aquesta segona cita, els regidors d’ambdues 脿rees, 脕lvaro Escorihuela i Xavier Ochando, han lliurat a l’Administraci贸 auton貌mica, representada per la secret脿ria auton貌mica de l’脿rea, Zulima P茅rez, i per la directora general de Transpar猫ncia i Participaci贸, Aitana Mas, un informe en el qual s’inclouen, de manera detallada, els programes i serveis implantats en la ciutat per a complir aquests objectius.

Aix铆 mateix, l’ha servit per a donar a con茅ixer als municipis el nou portal de Transpar猫ncia de la Generalitat i els resultats de l’observatori de la transpar猫ncia municipal i s’han posat en com煤 les experi猫ncies dels municipis participants. En aquest sentit, tant Escorihuela com Ochando han explicat que la cita ha 鈥渟igut molt profitosa i molt interessant, ja que sempre aprenem algun punt nou a aplicar en les disciplines que tots dos dirigim, en la implantaci贸 de les quals portem treballant des de l’anterior legislatura i que volem seguir perfeccionant鈥.

Ochando s’ha mostrat satisfet, ja que 鈥渓a sessi贸 ha sigut realment 煤til, ja que ha servit per a posar en com煤 m煤ltiples experi猫ncies, de les quals hem apr茅s, i on tamb茅 hem comprovat que Vila-real est脿 fent ben els deures i es troba en el cam铆 correcte per a convertir-se en una de les ciutats amb major foment de la participaci贸 ciutadana, aix铆 com del teixit associatiu鈥, explica Ochando, qui assenyala que 鈥渁lguns municipis s’han mostrat interessats a con茅ixer m茅s detalls sobre els nostres Pressupostos Participatius, aix铆 com sobre el Consell de Participaci贸 Ciutadana i sobre el de Xiquets i Xiquetes, la qual cosa ens omple d’orgull, ja que suposa que se’ns t茅 com un referent i com un exemple a seguir鈥.

Per la seua banda, Escorihuela ha indicat que 鈥渉em tornat a parlar sobre l’evoluci贸 de la transpar猫ncia en els 煤ltims anys a Vila-real, que ha anat en augment, i aviat tindrem una nova reuni贸 per a seguir treballant en el tema鈥. Aix铆, l’edil afirma que 鈥渆ns ha passat per alt una avaluaci贸 pr猫via tenint en compte la nova llei auton貌mica perqu猫 revisem en quins punts podr铆em millorar, mentre s’engega el reglament definitiu de Transpar猫ncia en l’脿mbit de tota la Comunitat鈥, encara que assegura que 鈥淰ila-real es troba molt avan莽ada en tots els punts, ja que portem diversos anys d’avantatge, treballant, fins i tot, amb una regidoria pr貌pia per a aquesta q眉esti贸鈥.

En un altre ordre de coses, durant la reuni贸 s’han analitzat les conclusions de les jornades de diagn貌stic Parlem de participaci贸鈥, celebrades al novembre. L’objectiu de les mateixes era realitzar un diagn貌stic de la situaci贸 de la participaci贸 ciutadana a la Comunitat, aix铆 com con茅ixer les opinions i demandes del teixit associatiu respecte als mecanismes de suport i promoci贸 de la mat猫ria per part de la Generalitat per a impulsar noves accions i programes de suport a la participaci贸 i l’associacionisme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.