fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real assisteix a una sessió de Xarxa 50.000 per a exportar el seu model de transparència

Vila-real assisteix a una sessió de Xarxa 50.000 per a exportar el seu model de transparència

Els regidors d’ambdues àrees acudeixen a València a la segona reunió de l’ens per a analitzar el nivell d’implantació de les polítiques en la matèria i compartir la seua experiència amb altres municipis de més de 50.000 habitants de la Comunitat.

Vila-real torna a estar representada avui en la segona sessió del projecte Xarxa 50.000, de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, on els regidors de Transparència i Participació Ciutadana han acudit a exposar l’experiència de la ciutat, referent en ambdues matèries, per a donar a conéixer les seues polítiques i analitzar el nivell d’implantació de les mateixes.

La reunió es produeix després d’una primera trobada, el passat mes d’octubre, que va tenir lloc a Castelló, i on la Conselleria va rebre informació de primera mà sobre les iniciatives que cada municipi engega per a fomentar tant la transparència com la participació ciutadana. Així, en aquesta segona cita, els regidors d’ambdues àrees, Álvaro Escorihuela i Xavier Ochando, han lliurat a l’Administració autonòmica, representada per la secretària autonòmica de l’àrea, Zulima Pérez, i per la directora general de Transparència i Participació, Aitana Mas, un informe en el qual s’inclouen, de manera detallada, els programes i serveis implantats en la ciutat per a complir aquests objectius.

Així mateix, l’ha servit per a donar a conéixer als municipis el nou portal de Transparència de la Generalitat i els resultats de l’observatori de la transparència municipal i s’han posat en comú les experiències dels municipis participants. En aquest sentit, tant Escorihuela com Ochando han explicat que la cita ha “sigut molt profitosa i molt interessant, ja que sempre aprenem algun punt nou a aplicar en les disciplines que tots dos dirigim, en la implantació de les quals portem treballant des de l’anterior legislatura i que volem seguir perfeccionant”.

Ochando s’ha mostrat satisfet, ja que “la sessió ha sigut realment útil, ja que ha servit per a posar en comú múltiples experiències, de les quals hem aprés, i on també hem comprovat que Vila-real està fent ben els deures i es troba en el camí correcte per a convertir-se en una de les ciutats amb major foment de la participació ciutadana, així com del teixit associatiu”, explica Ochando, qui assenyala que “alguns municipis s’han mostrat interessats a conéixer més detalls sobre els nostres Pressupostos Participatius, així com sobre el Consell de Participació Ciutadana i sobre el de Xiquets i Xiquetes, la qual cosa ens omple d’orgull, ja que suposa que se’ns té com un referent i com un exemple a seguir”.

Per la seua banda, Escorihuela ha indicat que “hem tornat a parlar sobre l’evolució de la transparència en els últims anys a Vila-real, que ha anat en augment, i aviat tindrem una nova reunió per a seguir treballant en el tema”. Així, l’edil afirma que “ens ha passat per alt una avaluació prèvia tenint en compte la nova llei autonòmica perquè revisem en quins punts podríem millorar, mentre s’engega el reglament definitiu de Transparència en l’àmbit de tota la Comunitat”, encara que assegura que “Vila-real es troba molt avançada en tots els punts, ja que portem diversos anys d’avantatge, treballant, fins i tot, amb una regidoria pròpia per a aquesta qüestió”.

En un altre ordre de coses, durant la reunió s’han analitzat les conclusions de les jornades de diagnòstic Parlem de participació…, celebrades al novembre. L’objectiu de les mateixes era realitzar un diagnòstic de la situació de la participació ciutadana a la Comunitat, així com conéixer les opinions i demandes del teixit associatiu respecte als mecanismes de suport i promoció de la matèria per part de la Generalitat per a impulsar noves accions i programes de suport a la participació i l’associacionisme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.