fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

117 detinguts i 10.238 sancionats per Policia Nacional i Guàrdia Civil este diumenge per infringir el confinament

117 detinguts i 10.238 sancionats per Policia Nacional i Guàrdia Civil este diumenge per infringir el confinament

Tots dos cossos intensifiquen este dilluns la seua presència en els mitjans de transport públic.

Este passat diumenge, agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han detingut a 117 persones i elevat 10.238 propostes de sanció per infraccions a les normes de confinament adoptades per a frenar la pandèmia del COVID-19.

A continuació, transcripció de la intervenció dels portaveus policials en la roda de premsa posterior a la reunió del Comité Cientificotècnic COVID-19A d’este dilluns:

“Este dilluns s’ha reiniciat l’activitat laboral en moltes empreses i serveis amb el consegüent increment en la utilització del transport públic col·lectiu per part de les persones que es dirigeixen als seus llocs de treball. Amb la principal fi d’evitar aglomeracions de persones, la Policia Nacional ha establit dispositius específics en totes aquelles estacions de trens i terminals d’autobusos, essencialment en les de rodalia de trajectes interurbans.

Les unitats de Seguretat Ciutadana que la Policia Nacional desplegarà este dilluns i dimarts en les grans ciutats asseguraran l’adequat flux de viatgers tant en les andanes com en els vagons i autobusos, a fi de complir amb les mesures de salut pública referent al necessari distanciament de seguretat interpersonal. A més, es reforçaran els controls de persones a l’efecte que es continue complint la limitació de la circulació en els supòsits indicats en el Reial decret.

I en el desenvolupament d’estes funcions és vital la col·laboració del sector de seguretat privada, els qui estan desenvolupant una excepcional labor des del començament de la crisi sanitària en la qual ens trobem. Este dilluns, la seua intervenció ha sigut vital, així com la del personal de Protecció Civil, Creu Roja, ADIF o Renfe, entre altres institucions.

Policia Nacional ha intensificat els canals de comunicació amb les empreses de seguretat privada, especialment a través del programa Xarxa Blava, a l’efecte de reforçar els serveis i, en el cas de ser necessari, posar en marxa de manera àgil els procediments i les mesures de col·laboració necessàries.

Tinguen clar que l’Estat d’Alarma continua plenament en vigor i el retorn al treball no significa que existisca una relaxació de mesures.

Leave a Reply

Your email address will not be published.