fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Activitat de neteja col路laborativa antilittering a Morella

Activitat de neteja col路laborativa antilittering a Morella

Dissabte passat dia 25 de novembre es va celebrar a Morella la I Ruta BIONORD de neteja col路laborativa “una volta per la vida”, organitzada per la Ute zona 1 , PROJECTE BIONRD, Comunicacions els Ports i l’Ajuntament de Morella.

Es tracta de la primera activitat d’estes caracter铆stiques que se celebra a la prov铆ncia de Castell贸, per conscienciar-nos del problema d’aband贸 de residus per la naturalesa, camps, boscos, platges, etc.., i que t茅 un efecte molt negatiu no solament per a la pr貌pia contaminaci贸, sin贸 a m茅s per afectar directament al desenvolupament de la biodiversitat i el que l’aix貌 implica de deterioraci贸 mediambiental .

L’activitat, primera i pionera en esta prov铆ncia capitanejada per l’equip t猫cnic de la UTE ZONA 1, va disc贸rrer per un tram de la segona albereda de la poblaci贸 de Morella i va congregar a un grup de participants molt conscienciats, resultant molt significativa per la gran quantitat de residus que es van recollir, en un curt trajecte, m茅s gaireb茅 5 kg en pes per persona, tan sols en un curt trajecte.

Al final de la jornada, les borses amb els residus recollides es van portar a l’Ecoparc m貌bil de Morella per a la seua classificaci贸, i posterior gesti贸 de recuperaci贸 i reciclatge. Els percentatges recollits van ser en la seua gran majoria pl脿stics i envasos de pl脿stic dur , envasos de pl脿stic transparent ( pet 35%) llaunes de refrescs ( 17%)(, paper i cart贸 ( 27%( paquets de tabac (3%) burilles, (0,5%) metalls, m茅s inerts ( 2,5%).

Leave a Reply

Your email address will not be published.