fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Ajuntament i Aeroclub col·laboraran per a convertir l’aeròdrom del Grau en un pol d’atracció turística durant tot l’any

Ajuntament i Aeroclub col·laboraran per a convertir l’aeròdrom del Grau en un pol d’atracció turística durant tot l’any

L’alcaldessa i el tinent d’alcalde del Grau han visitat les instal·lacions i s’han reunit amb els responsables de les diferents entitats que operen en l’aeròdrom.

L’Ajuntament de Castelló aposta per potenciar l’aeròdrom del Grau com un pol d’atracció turística que ajude a allargar la temporada estival. Per açò, l’alcaldessa, Amparo Marco, al costat del tinent d’alcalde del Grau, Rafa Simó, ha visitat aquesta setmana les instal·lacions i s’ha reunit amb els dirigents de l’Aeroclub de Castelló, Yuri Rabassa i Fernando García; i el responsable de l’empresa Skytime Paracaigudisme, Iván Cueto.

Els representants de l’equip de govern ja han mantingut diverses reunions de treball amb els responsables de l’Aeroclub des que entrara el nou govern el passat mes de juny i constatara la seua voluntat de preservar aquesta zona. En aquesta ocasió, la reunió ha abordat algunes qüestions de condicionament i millora que s’han de dur a terme però, sobretot, s’ha centrat en les possibilitats turístiques que tenen aquestes instal·lacions, “l’aeròdrom del Grau és un dels millors llocs d’Espanya i d’Europa per a la pràctica de l’aviació per la seua fantàstica ubicació i per les condicions de vol que es donen en la zona” ha explicat l’alcaldessa. ” Per açò hem de treballar tots junts per a donar-ho a conèixer, posar-ho en valor i convertir-ho en un pol d’atracció turística durant tot l’any” ha afegit.

El president de l’Aeroclub de Castelló, Yuri Rabassa, ha explicat que l’aeròdrom rep uns 19.000 visitants anual amb un important impacte econòmic en el sector hoteler, gastronòmic, d’activitats, etcètera. Per la seua banda, Iván Cueto, ha explicat que el centre de paracaigudisme Skytime compta amb un gran reconeixement internacional i que rep, durant tot l’any, a centenars de paracaigudistes de tot el món que vénen fins a Castelló per les excepcionals condicions naturals i meteorològiques del nostre aeròdrom. Així, Cueto ha explicat que des de 2012 l’aeròdrom acull grups de paracaigudistes procedents d’Alemanya, Noruega, Suïssa, Hongria, Anglaterra, França i fins i tot Nova Zelanda, i que la demanda va in crescendo.

Per tot açò, la primera edil s’ha compromès a col·laborar estretament en la promoció de les activitats esportives, concentracions i campionats que es van a celebrar pròximament en e l’Aeroclub i ha proposat als seus dirigents realitzar diferents accions de promoció al costat del Patronat Municipal de Turisme com jornades de portes obertes o xarrades.

“Desenvolupar i explotar la nostra capacitat turística és la gran assignatura pendent de Castelló. Necessitem establir el nostre propi model de destí turístic posant en valor els nostres recursos turístics i la nostra manera de vida. Castelló ha d’oferir llocs i vivències irrepetibles, i l’aeròdrom és un actiu estratègic per a aconseguir-ho” ha conclòs Marco.

Leave a Reply

Your email address will not be published.