fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 demana la seua adhesi贸 a un projecte internacional per a millorar l’atenci贸 a poblaci贸 romanessa

Castell贸 demana la seua adhesi贸 a un projecte internacional per a millorar l’atenci贸 a poblaci贸 romanessa

El regidor Antonio Lorenzo recolza la proposta de la Policia Local a trav茅s del Grup de Gesti贸 de la Diversitat.

L’Ajuntament de Castell贸, a trav茅s de la Policia Local, ha sol路licitat la seua adhesi贸 com a soci col路laborador a un projecte internacional que pret茅n analitzar quin 茅s el tractament que es d贸na a la poblaci贸 romanessa des del punt de vista de la seguretat i presentar un conjunt d’accions per a millorar la relaci贸 amb aquest col路lectiu i lluitar contra els prejudicis que es detecten. El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, ha recolzat la proposta que li ha traslladat el coordinador general de l’脌rea de Seguretat P煤blica i Emerg猫ncies, Jos茅 Luis Carque, a inst脿ncies del Grup de Gesti贸 de la Diversitat (Gestipol).

El regidor de Seguretat Ciutadana ha explicat que “a m茅s de l’inter猫s de la proposta per a la nostra ciutat, la petici贸 d’adhesi贸 a aquest projecte demostra l’inter猫s de la Policia Local de Castell贸 per situar-se a l’avantguarda dels avan莽os policials en la seua relaci贸 amb la ciutadania i aprofundir en el model ProxPol de policia de proximitat que estem desenvolupant i en el qual Castell贸 茅s un referent”.

La Universitat de Flor猫ncia lidera aquest projecte de car脿cter transversal (inclou una perspectiva legal i policial per貌 tamb茅 antropol貌gica) que compta amb socis d’Espanya, B猫lgica, Fran莽a i Regne Unit a m茅s d’It脿lia. “La participaci贸 de la Policia Local de Castell贸 pot incloure des de la realitzaci贸 d’un estudi de camp sobre la situaci贸 del col路lectiu roman铆 en la nostra ciutat fins a la possibilitat d’arbitrar un procediment policial que contribu茂sca a millorar la relaci贸 amb el col路lectiu roman茅s”, ha detallat el coordinador general de l’脌rea de Seguretat P煤blica i Emerg猫ncies.

El projecte pret茅n identificar qu猫 est脿ndards de vigil脿ncia s’apliquen en funci贸 de la legislaci贸 vigent i com es poden implementar programes amb una especial atenci贸 a la no discriminaci贸, llibertat de moviments, respecte a la vida privada i familiar, etc猫tera.

La Policia Local de Castell贸, a trav茅s Gestipol, ja aborda el tractament de la diversitat des d’una triple perspectiva que inclou un contacte permanent amb Cocemfe en els problemes que concerneixen a persones amb diversitat funcional; amb la Taula Interreligiosa per a afavorir la conviv猫ncia i la integraci贸 a trav茅s de l’atenci贸 a les minories religioses i a nivell 猫tnic amb la Fundaci贸 Punjab, 脿mbit en el qual encaixa el projecte al que ha sol路licitat la seua adhesi贸 l’Ajuntament de Castell贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.