fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Almassora i el Consell acordaran mitjan莽ant un conveni la redacci贸 del projecte de la pantalla verda

Almassora i el Consell acordaran mitjan莽ant un conveni la redacci贸 del projecte de la pantalla verda

El consistori estudia el procediment per a adquirir els terrenys.

La Conselleria de Medi ambient i l’Ajuntament d’Almassora signaran un conveni de col路laboraci贸 per a l’elaboraci贸 del projecte de la pantalla verda. Tal com va confirmar el director general de Canvi Clim脿tic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, en la trobada mantinguda amb l’edil de Platges i representants ve茂nals, ser脿 el Consell el que remeta un esborrany del text, sobre el qual l’executiu municipal haur脿 de fer les aportacions oportunes.

Aix铆 mateix, el consistori ja treballa en el procediment per a l’adquisici贸 de terrenys, que com l’edil de Platges, Amaya G贸mez, ha recordat durant la sessi贸 plen脿ria d’avui “estan valorats en prop d’un mili贸 i mitj脿 d’euros, un cost que l’Ajuntament d’Almassora no pot assumir d’una sola vegada”. Per eixe motiu, l’edil ha apuntat al fet que la inversi贸 “haur脿 de segmentar-se i realitzar-se en diverses fases”.

Per la seua banda, la responsable d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, ha posat en valor la const脿ncia de les gestions de l’equip de govern per a portar endavant el projecte. “L’elevat cost de la construcci贸 i la multitud d’agents involucrats fan d’este parc una proposta que exigeix molt treball i sobre la qual els resultats es veuran a mig termini”. Martinavarro ha recordat, en relaci贸 a la moci贸 presentada pel PP sobre els avan莽os en este assumpte, que “hem partit pr脿cticament de zero” lloc que en els successius contactes mantinguts amb l’administraci贸 auton貌mica “no hi ha const脿ncia del projecte que suposadament va elaborar l’anterior equip de govern”.

Tant G贸mez com Marti Navarro han reiterat la voluntat de l’executiu municipal d’implicar en el finan莽ament de la pantalla verda a les empreses del pol铆gon i a l’Ajuntament de Castell贸. Ambdues han destacat que l’actuaci贸 forma part de l’estrat猫gia de desenvolupament sostenible d’Almassora, aprovada per la Uni贸 Europea, de manera que el 50% de la inversi贸 municipal ser脿 sostinguda per Brussel路les i que el comprom铆s per a la seua construcci贸 茅s ferm.

En un altre ordre de coses, el director general de Canvi Clim脿tic i Qualitat Ambiental tamb茅 va informar durant la reuni贸 de la passada setmana que el seu departament incrementaria els elements de control i millora ambiental en el pol铆gon del Serrallo, com la instal路laci贸 d’un humidificador. Cal recordar que totes estes actuacions se sumen a la redacci贸 de l’avantprojecte que actualment ultima la Conselleria de Medi ambient.

Leave a Reply

Your email address will not be published.