fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora emprèn l’elaboració d’un Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social

Almassora emprèn l’elaboració d’un Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social

El ple aprovarà este dilluns l’acord que activa el procediment de creació i la sol·licitud d’una subvenció al Consell.

El ple de l’Ajuntament d’Almassora aprovarà este dilluns l’inici d’elaboració del Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social, el qual permetrà coordinar totes les iniciatives vinculades al benestar social portades que es duguen a terme en els pròxims anys. Amb este tràmit, la localitat s’adhereix a la proposta de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives per a implicar a les administracions municipals en les polítiques socials de tot el territori valencià.

Per a açò, el consistori sol·licitarà la col·laboració Consell a través d’una subvenció a la qual poden acollir-se els municipis de més de 10.000 habitants. Gràcies a estos fons el departament de Serveis Socials podrà emprar a personal especialitzat en la redacció del document.

“La creació d’este pla permetrà traçar les línies de treball que és necessari potenciar a Almassora i ens permetrà desenvolupar accions integrals que afronten els múltiples factors que porten a situacions d’empobriment i desigualtat”, ha assegurat la regidora de Serveis Socials, Diana Belliure. L’edil ha posat en valor que la iniciativa estiga “orientada a crear un registre únic de serveis, optimitzar els recursos i evitar duplicitats”.

Així mateix, la proposta del departament que dirigeix Belliure contempla la creació d’un Consell Municipal d’Inclusió i Drets Socials, en el qual estaran representats agents vinculats a l’educació, l’ocupació, la salut o l’habitatge. “De nou, la participació ciutadana i la comunicació amb l’administració seran clau per a crear una estratègia comuna que reduïsca les desigualtats”, ha destacat la regidora.

En perspectiva, l’àrea de Serveis Socials va iniciar, durant l’exercici de 2017, 376 nous expedients, una xifra que va suposar un augment del 14% respecte a creat en 2016 i que situa la xifra de casos tramitats pel departament en 5.328. Un total de 257.641,33 euros van ser concedits a més de 600 famílies en forma de prestacions d’emergència. Així mateix els casos de persona en situació de dependència van arribar als 438.

Cal destacar que, a més dels programes de prestacions econòmiques, el departament desenvolupa multitud d’iniciatives dirigides a majors de 60 anys (prevenció de caigudes i tallers d’oci creatiu), joves (programes PAC i de prevenció d’addiccions), persones amb diversitat funcional (Joves x Almassora) i persones aturades (formació remunerada).

Leave a Reply

Your email address will not be published.