fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Almassora empr猫n l’elaboraci贸 d’un Pla Municipal d’Inclusi贸 i Cohesi贸 Social

Almassora empr猫n l’elaboraci贸 d’un Pla Municipal d’Inclusi贸 i Cohesi贸 Social

El ple aprovar脿 este dilluns l’acord que activa el procediment de creaci贸 i la sol路licitud d’una subvenci贸 al Consell.

El ple de l’Ajuntament d’Almassora aprovar脿 este dilluns l’inici d’elaboraci贸 del Pla Municipal d’Inclusi贸 i Cohesi贸 Social, el qual permetr脿 coordinar totes les iniciatives vinculades al benestar social portades que es duguen a terme en els pr貌xims anys. Amb este tr脿mit, la localitat s’adhereix a la proposta de la Vicepresid猫ncia i Conselleria d’Igualtat i Pol铆tiques inclusives per a implicar a les administracions municipals en les pol铆tiques socials de tot el territori valenci脿.

Per a a莽貌, el consistori sol路licitar脿 la col路laboraci贸 Consell a trav茅s d’una subvenci贸 a la qual poden acollir-se els municipis de m茅s de 10.000 habitants. Gr脿cies a estos fons el departament de Serveis Socials podr脿 emprar a personal especialitzat en la redacci贸 del document.

“La creaci贸 d’este pla permetr脿 tra莽ar les l铆nies de treball que 茅s necessari potenciar a Almassora i ens permetr脿 desenvolupar accions integrals que afronten els m煤ltiples factors que porten a situacions d’empobriment i desigualtat”, ha assegurat la regidora de Serveis Socials, Diana Belliure. L’edil ha posat en valor que la iniciativa estiga “orientada a crear un registre 煤nic de serveis, optimitzar els recursos i evitar duplicitats”.

Aix铆 mateix, la proposta del departament que dirigeix Belliure contempla la creaci贸 d’un Consell Municipal d’Inclusi贸 i Drets Socials, en el qual estaran representats agents vinculats a l’educaci贸, l’ocupaci贸, la salut o l’habitatge. “De nou, la participaci贸 ciutadana i la comunicaci贸 amb l’administraci贸 seran clau per a crear una estrat猫gia comuna que redu茂sca les desigualtats”, ha destacat la regidora.

En perspectiva, l’脿rea de Serveis Socials va iniciar, durant l’exercici de 2017, 376 nous expedients, una xifra que va suposar un augment del 14% respecte a creat en 2016 i que situa la xifra de casos tramitats pel departament en 5.328. Un total de 257.641,33 euros van ser concedits a m茅s de 600 fam铆lies en forma de prestacions d’emerg猫ncia. Aix铆 mateix els casos de persona en situaci贸 de depend猫ncia van arribar als 438.

Cal destacar que, a m茅s dels programes de prestacions econ貌miques, el departament desenvolupa multitud d’iniciatives dirigides a majors de 60 anys (prevenci贸 de caigudes i tallers d’oci creatiu), joves (programes PAC i de prevenci贸 d’addiccions), persones amb diversitat funcional (Joves x Almassora) i persones aturades (formaci贸 remunerada).

Leave a Reply

Your email address will not be published.