fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora estrena ‘Darremur orgànic’ com a centre de formació ambiental infantil

Almassora estrena ‘Darremur orgànic’ com a centre de formació ambiental infantil

El consistori transforma un solar abandonat en espai per a tallers sostenibles.

L’Ajuntament d’Almassora ha obert ‘Darremur orgànic’, un solar transformat pel departament de Medi ambient per a la formació dels escolars de la localitat en matèria de sostenibilitat. Cuina solar, estany, plantació de fruites i verdures, espai de jocs permetrà a més de 2.400 estudiants d’Infantil i Primària contactar amb la naturalesa a escassos metres de la Vila.

La inauguració tindrà lloc al març amb la festa de la primavera, que omplirà de flors el recinte. Els assistents podran emportar-se algunes després d’aprendre a destil·lar plantes aromàtiques i gaudir d’un esmorzar saludable elaborat en la cuina solar. Així arrancarà la seua marxa un espai que fins a enguany era un solar abandonat de titularitat municipal i que ja durant la seua conversió ha rebut la visita de diversos col·legis d’Almassora.

La regidora de Medi Ambient i Educació, María José Tormo, ha avançat que el pròxim curs passarà per este recinte de formació la totalitat de l’alumnat local “perquè no podem permetre’ns que pel fet de viure en la ciutat els nostres menuts no sàpien com es conrea el que mengem, quin és el cicle del reciclatge o la importància de desfer-nos dels residus que generem de la forma més respectuosa amb l’entorn”.

Tormo ha visitat esta setmana el nou ‘Darremur orgànic’ al costat de l’alcaldessa, Merche Galí, i la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro. “Hem convertit en una aula a l’aire lliure este solar, que estava en total desús i replet de mala herba a l’esquena del col·legi Cardenal Cisneros, perquè els xicotets coneguen les plantes aromàtiques, el procés de compostatge dels residus orgànics, el cultiu de fruites i hortalisses o la vida en l’estany”, ha declarat Galí. L’objectiu final pansa per integrar la naturalesa en la vida diària a través d’espais fóra de l’aula per a aprendre en contacte directe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.