fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Almassora s’adhereix al Programa Integral de Qualificaci贸 i Ocupaci贸 gestionada per la Cambra de comer莽

Almassora s’adhereix al Programa Integral de Qualificaci贸 i Ocupaci贸 gestionada per la Cambra de comer莽

Oferir脿 orientaci贸 professional a joves i facilitar脿 la seua inserci贸 laboral.

L’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau, ha anunciat l’adhesi贸 del consistori al Programa Integral de Qualificaci贸 i Ocupaci贸, emmarcat en el Sistema de Garantia Juvenil del Ministeri d’Ocupaci贸 i Seguretat Social i cofinan莽at pel Fondo Social Europeu i gestionat per la Cambra de comer莽 de Castell贸. L’engegada del programa permetr脿 als joves menors de 30 anys de la localitat accedir a una oferta formativa adaptada al seu perfil professional i acad猫mic i facilitar脿 la seua incorporaci贸 a un lloc de treball.

L’Ajuntament d’Almassora, a trav茅s de la Regidoria de Joventut, ha convocat una sessi贸 informativa el pr貌xim 23 de febrer en l’Ateneu Jove a les 18:30h, orientada a explicar als interessats les fases d’aquest programa gratu茂t. En el moment, es podr脿 iniciar tamb茅 el proc茅s d’inscripci贸.

El pla de capacitaci贸 de la Cambra de comer莽 de Castell贸 es compon de diverses fases que conformen un proc茅s d’orientaci贸, assessorament i acompanyament als alumnes. En la primera fase s’avaluen les capacitats professionals i habilitats socials dels membres del grup i els seus coneixements tecnol貌gics i d’idiomes. Despr茅s d’aquest primer estudi, els tutors deriven a cada alumne a una formaci贸 espec铆fica, adaptada a les seues necessitats.

Aquesta segona fase permetr脿 als alumnes rebre cursos relacionats amb l’脿mbit empresarial (per a aquells interessats a iniciar el seu propi negoci), el comer莽, l’hostaleria o la ind煤stria. Si ho considera necessari, l’Ajuntament podr脿 proposar a la Cambra de comer莽 la realitzaci贸 de formacions espec铆fiques de les quals detecte gran demanda a Almassora.

L’alcaldessa ha fet especial incid猫ncia en la tercera fase del programa de capacitaci贸, que t茅 a veure amb la inserci贸 laboral. 鈥溍塻 el resultat que cerquem鈥, ha recordat Nicolau. Els t猫cnics orientadors de la Cambra de Comer莽 intervindran perqu猫 els interessats puguen visitar companyies i entrevistar-se amb els seus responsables. Tamb茅 es contemplen ajudes, tant a empreses creades per joves emprenedors i inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil com per a aquelles empreses que contracten a treballadors procedents d’aquest pla de capacitaci贸.

Cal destacar que la data d’inici dels cursos no est脿 establida i ser脿 decidida per la Regidoria de Joventut i la Cambra de comer莽. Nicolau anima als joves a 鈥減rendre la iniciativa per a apuntar-se i recuperar la il路lusi贸 per un futur que, estem segurs, ser脿 prometedor鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.