fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora s’adhereix al Programa Integral de Qualificació i Ocupació gestionada per la Cambra de comerç

Almassora s’adhereix al Programa Integral de Qualificació i Ocupació gestionada per la Cambra de comerç

Oferirà orientació professional a joves i facilitarà la seua inserció laboral.

L’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau, ha anunciat l’adhesió del consistori al Programa Integral de Qualificació i Ocupació, emmarcat en el Sistema de Garantia Juvenil del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i cofinançat pel Fondo Social Europeu i gestionat per la Cambra de comerç de Castelló. L’engegada del programa permetrà als joves menors de 30 anys de la localitat accedir a una oferta formativa adaptada al seu perfil professional i acadèmic i facilitarà la seua incorporació a un lloc de treball.

L’Ajuntament d’Almassora, a través de la Regidoria de Joventut, ha convocat una sessió informativa el pròxim 23 de febrer en l’Ateneu Jove a les 18:30h, orientada a explicar als interessats les fases d’aquest programa gratuït. En el moment, es podrà iniciar també el procés d’inscripció.

El pla de capacitació de la Cambra de comerç de Castelló es compon de diverses fases que conformen un procés d’orientació, assessorament i acompanyament als alumnes. En la primera fase s’avaluen les capacitats professionals i habilitats socials dels membres del grup i els seus coneixements tecnològics i d’idiomes. Després d’aquest primer estudi, els tutors deriven a cada alumne a una formació específica, adaptada a les seues necessitats.

Aquesta segona fase permetrà als alumnes rebre cursos relacionats amb l’àmbit empresarial (per a aquells interessats a iniciar el seu propi negoci), el comerç, l’hostaleria o la indústria. Si ho considera necessari, l’Ajuntament podrà proposar a la Cambra de comerç la realització de formacions específiques de les quals detecte gran demanda a Almassora.

L’alcaldessa ha fet especial incidència en la tercera fase del programa de capacitació, que té a veure amb la inserció laboral. “És el resultat que cerquem”, ha recordat Nicolau. Els tècnics orientadors de la Cambra de Comerç intervindran perquè els interessats puguen visitar companyies i entrevistar-se amb els seus responsables. També es contemplen ajudes, tant a empreses creades per joves emprenedors i inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil com per a aquelles empreses que contracten a treballadors procedents d’aquest pla de capacitació.

Cal destacar que la data d’inici dels cursos no està establida i serà decidida per la Regidoria de Joventut i la Cambra de comerç. Nicolau anima als joves a “prendre la iniciativa per a apuntar-se i recuperar la il·lusió per un futur que, estem segurs, serà prometedor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.