fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Almassora tanca el millor hivern per a l’ocupaci贸 des de 2008

Almassora tanca el millor hivern per a l’ocupaci贸 des de 2008

La taxa d’atur es va situar en l’11,32% en finalitzar mar莽.

Almassora ha tancat el millor hivern per a l’ocupaci贸 des de la crisi econ貌mica amb una taxa d’atur de l’11,32% al tancament del mes de mar莽, segons les dades difoses pel Servei P煤blic d’Ocupaci贸 Estatal (SEPE). La xifra 茅s lleugerament millor que el 12,67% en id猫ntic per铆ode de l’any anterior i es distancia del 14,5% de 2016 i el 16,18% de 2015. Tots els registres d’este mes s贸n superiors en anys anteriors fins a 2008.

Segons les dades del SEPE, a 31 de mar莽 de 2018, Almassora t茅 una taxa d’afiliaci贸 a la Seguretat Social del 63,40%, per davant de la prov铆ncia (61,23%) i la Comunitat Valenciana (57,13%). Quant al tipus d’ocupaci贸, el r猫gim general 茅s el predominant en la localitat, amb un 83,90% que es distancia de la dada comarcal (82,30%), provincial (76,30%) i auton貌mic (76,20%). Molt per darrere queda el volum de treballadors aut貌noms (13,71%), llar (0,86%) i sistema agrari (1,50%), aix铆 com el r猫gim especial del mar, amb prou faenes representatiu.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Gal铆, ha destacat les pol铆tiques d’ocupaci贸 activades per la localitat com a “pilota d’oxigen en la senda de la recuperaci贸 econ貌mica”, amb diferents plans enfocats a estrats de poblaci贸 concrets que tenen dif铆cil la incorporaci贸 al mercat laboral. Este fet va ajudar al fet que prop d’un miler de persones trobaren treball a Almassora durant 2017, any en qu猫 953 ve茂ns van signar contractes laborals.

Les ajudes locals de promoci贸 a l’ocupaci贸 continuen enguany amb una injecci贸 de fons de 113.711,96 euros per a la contractaci贸 de personal amb salaris d’entre 1.009,31 i 1.221,28 euros, segons la categoria professional. D’altra banda, l’equip de govern ha reservat 86.287,32 euros per a adherir-se a programes d’ocupaci贸 d’altres administracions, com la Generalitat Valenciana.

Malgrat que la localitat va ser una de les m茅s afectades de la prov铆ncia per la destrucci贸 d’ocupaci贸 durant la crisi econ貌mica, la reactivaci贸 de la ind煤stria va permetre descendir dels 2.000 aturats l’any passat, tend猫ncia que es mant茅 en l’actualitat, i situar-se aix铆 en les xifres dels municipis de l’entorn. Tant la primera edil com el regidor d’Ocupaci贸, Roger Beltr谩n, van destacar l’embranzida de la ind煤stria, sobretot taulellera, durant l’煤ltima edici贸 de la fira Cevisama, on Almassora va presentar les millores realitzades en els pol铆gons com a element per a atraure inversi贸 exterior.

La marca ‘Almassora, espai cer脿mic’ segueix activa per a la promoci贸 del taulell, el potencial del sector i les possibilitats que ofereixen els pol铆gons industrials del municipi: p脿rquing per a camions, bons accessos, proximitat amb el port de Castell贸 i connexions per carretera, millores en senyalitzaci贸 i il路luminaci贸 i neteja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.